JYPin peräsimessä Marko Virtasen osalta tiedotettiin jatkosopimuksesta, jonka myötä Virtanen luotsaa JYPiä myös ensi kaudella.

Jatkosopimuksen julkistamisen jälkeen Virtanen sai heti voiton tilille, kun Liigan kärkikamppailussa jyväskyläläisjoukkue kaatoi Kärpät Oulussa lukemien oltua heidän hyväksi 2-1.

Ratkaisuksi lauantain mainiossa kiekkokamppailussa muodostui Petr Hubacekin tinttaus jatkoajalla.

Virtasen mielestä jopa kolme pistettä illan suorituksesta ei olisi ollut väärin.

– Jäähyt sotkivat meidän peliä kahdessa erässä, mutta muuten hyvää vieraspelaamista kyllä kaiken kaikkiaan. Viimeinen erä oli omasta mielestäni aivan täysin meidän. Jäi jopa harmittamaan, että ei kolmea pistettä saatu, Virtanen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Kyllä me oltaisiin se ansaittu tuon kolmannen erän perusteella. Mutta hyvä, että saatiin kaksi pistettä. Mun mielestä oltiin parempia tänään, Virtanen jatkoi.

Ilta tarjosikin positiivista sisältöä kuin myös negatiivisempaa.

– Kollektiivinen puolustuspelaaminen ja yhdessä töiden tekeminen olivat kunnossa, mutta vastapainona taas nuo jäähyt. Niitä tuli liikaa.

Lämmittää mieltä

JYP on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena, kun pisteitä kasassa on 25 ottelusta 42. Eroa piikkipaikalla olevaan KalPaan on vain yksi piste, mutta samalla kuopiolaiset ovat pelanneet yhden pelin jyväskyläläisiä vähemmän.

Tulosten takana on helpolla matematiikalla moni asia kunnossa.

Sen päävalmentaja Virtanen allekirjoittaa.

– Kyllä me mennään oikeaan suuntaan koko ajan tässä. Esimerkiksi vieraspeleissä oli jo alkukaudella hyviä suorituksia, mutta ei vain saatu pisteitä niistä. Sitä kautta pelitkin olivat raskaita. Nyt taas tuli pisteitä ja esimerkiksi kolmas erä tuossa Kärpät-pelissä näytti sen, että missä mennään.

Päävalmentajan henkilökohtainen jatkosopimus oli myös hyvin mieluisa asia.

– On se kiva, että luotetaan ja mennään yhdessä, kun meillä on laajemmassa kuvassa isompi projekti tuossa menossa, missä ajetaan nuorempaa massaa sisään. Mutta kyllähän se (jatko) lämmittää mieltä tietenkin.

– Tässä sitä vain tekee omat hommansa niin hyvin kuin pystyy ja sitten toiset arvioivat niitä. Niin se vain jatkuu, Virtanen summaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen