Jokereissa viime ja tällä kaudella pelannut puolustaja Jere Karalahti, 39, siirtyy tämän ja ensi kauden kattavalla sopimuksella Ruotsin liigan SHL:ssä pelaavaan HV71:een.

– Haluamme kiittää Jereä ajasta seurassa. Hän on tehnyt hienoa työtä jokeripaidassa, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri seuran kotisivuilla.

– HV71:ssä hän pääsee jatkamaan uraansa myös ensi kaudella. Yhteisymmärryksessä päätimme, että hänen on parempi siirtyä uuteen seuraansa jo tässä vaiheessa. HV71 osoitti Jereen kovaa kiinnostusta ja myös hänellä itsellään oli halu siirron välittömälle toteutumiselle. Oma puolustajatilanteemme on hyvä ja sallii tällaisen ratkaisun, Kurri toteaa.

Karalahti siirtyi Jokereihin viime kaudeksi. Hän oli SM-liigan puolustajien pistepörssin ykkönen runkosarjassa ja teki kauden aikana myös paluun maajoukkueeseen.

Vuosi huipentui Minskin MM-kisoihin, joissa Karalahti oli Leijonien takalinjoilla saavuttamassa hopeamitaleja.

Tällä kaudella Karalahti on pelannut Jokereiden puolustuksessa 22 ottelua tehoin 1+9=10. Torstaina viimeisessä kamppailussaan hän syötti kaksi maalia, kun Jokerit voitti SKA Pietarin 3-1. Hän pelasi alkukaudesta keskimäärin 20.33 minuuttia ottelua kohden ja plusmiinustilasto näyttää lukemaa +7.

Jokereiden ja Karalahden tulehtuneista väleistä huhuiltiin jo lokakuussa, kun Karalahdelle oli kerrottu, että Jokerit ei tule tarjoamaan hänelle jatkosopimusta kuluvan kauden jälkeen.