Liigan kärkipään joukkueisiin kuuluvien Kärppien ja HPK:n välisessä taistossa kotijoukkue Kärpät oli lopulta parikin askelta vierailijoitaan parempi, kun lukemat merkattiin oululaisjoukkueen hyväksi 3-2.

Pitkään numeraalisesti tasaisena pysynyt kamppailu kääntyi pariinkin otteeseen Kärppien kahden maalin johdoksi ja lopussa puolestaan Ryan Glennin tyhjiin laukoma osuma katkaisi lopullisesti HPK:n selkärangan.

HPK:n tolppien välissä nuori vastuunkantaja Juuse Saros antoikin suoran tunnustuksen illan vastustajalle.

– Kyllähän Kärpät oli tänään paljon parempi, ottelussa 34 kertaa torjunut Saros myönsi SuomiKiekko-sivustolle.

Erityisesti ongelmaksi muodostui juuri puolustuspelaaminen.

– Halpoja maaleja meni taas omiin tänään. Se maalin hinta omiin on liian köykäinen ja puolustuspelaamisessa meillä on vaikeuksia, päävalmentaja Pasi Arvonen pohti.

– Kärpät on toki hyvä joukkue ja puolustaa maalinedustaansa todella hyvin. Sitä kautta se 5-2 tuli, Arvonen jatkoi.

Ottelun puhututtaneeksi tilanteeksi nousi toisen erän loppupuoliskon Mika Pyörälän ohjausmaali, jota tarkisteltiin pitkään videolta. Tiukaksi tilanteeksi myös maalivahti Saros itse tilannetta kuvaili.

– Mitä sitten skriiniltä uusintana tuli, niin näytti siltä että aika siinä ja siinä. Niillä varmaan oli vähän paremmat kamerat tarjolla, että kai se sitten maali oli.

– Tilannetta jouduttiin katsomaan useasta eri kamerasta TV-lähetysauton puoleltakin. Kesti kauan, että saimme haettua osumakohdan. Siinä näkyi kuitenkin se, että kiekko osui Pyörälän mailan varteen niin, että maila oli yläriman tasalla, otteluvalvoja Marko Seikkula perusteli tilannetta.

HPK tuli vielä Eero Somervuoren maalilla toisessa erässä maalin päähän, mutta kolmannessa erässä avoimet ovet jatkuivat ja Kärppien kultakypärä Joonas Donskoi pääsi rokottamaan. Jälleen puolustuspelin ongelmat nostivat päätään.

– Koko ajan ollaan yritetty kehittää sitä, mutta varmasti on vieläkin paljon töitä sen suhteen, Saros pohti puolustuspelistä.

Seuraava kamppailu HPK:lla tiedossa on lauantaina, kun se matkaa Sportin vieraaksi Vaasaan.

Nuoret Leijonat viime MM-kisoissa kultaan torjuneen Saroksen ajatuksia ja tarinaa hänen kehityskaaresta luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen