Joonas Raskin villiin tuuletukseen torstaina pystyy kiteyttämään pitkälti sen tuskan, mikä syntyy hyökkääjälle, joka joutuu tahkoamaan pitkään ilman onnistumisia.

HIFK-vahvistus iski TPS:ää vastaan kauden ensimmäisen ja toisen osumansa Liigassa, mikä näkyi kaikin tavoin miehen elonkielessä.

Kamppailun jälkeen pressin eteen tuli rentounut hyökkääjä.

– Onhan se kiva tehdä aina maali. Kyllä se piristää ja on helpotus. Mutta ei sitä liikaa pidä ottaa taakkaa, sitä auttaa joukkuetta myös muilla tavoilla, Rask pyöritteli 5-3-voiton jälkimainingeissa.

Kun maaleja ei tule, pyörii asia luonnollisesti helpommin mielessä. Jopa enemmän duunarina leimatun SaPKo-kasvatin tapauksessa.

– Kyllähän sitä tietysti miettii. Toisaalta itse en ihan puhdas maalintekijä edes ole, vaan pyrin enemmän rakentelemaan ja luomaan peliä. Sitä pitäisi jopa muuttaa omassa pelissä, pitäisi olla itsekkäämpi ja laukoa enemmän. Pyritetään kehittämään sitä omassa pelissä.

CHL:ssä ja harjoituskaudella osumia ehti kuitenkin tulla. Mitä ehdit tehdä maalittoman Liigataipaleen aikana?

– Mailoja on hinkattu jo tarpeeksi. Vähän lapaa muokattu ja muuta, mutta ei kai se ole siitä kiinni. Enemmän henkimaailman juttuja taidon lisäksi toki, Rask virnisti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo