Alkukaudesta välillä jopa melkoisesti kontannut Kärpät on löytänyt viime aikoina tekemiseensä tuttuja säveliä ja tilille onkin napsunut voittoja kovalla tahdilla.

Sama tahti jatkui lauantaina, kun viime kevään välierävastustaja SaiPa kaatui varsin vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 3-0.

Kamppailun suoritus oli hyvin pitkälti sitä, mitä oululaisjoukkueen valmennusjohto haluaakin nähdä.

– Oli tämä aika lähellä sitä. Kyllä me tuossa asioita ollaan jumpattu, mutta nyt oli sellainen ote, että esimerkiksi ei kovin montaa maalipaikkaa kyllä annettu. Joukkue oli todella hyvin latautunut ja teki meille hyvää, että saatiin vähän levätä tuossa, mikä näkyi kamppailupelaamisessa ja luisteluvoimassa. Sanoin jo tiistain Sport-pelin jälkeen, että tullaan nyt näkemään parempi kärppälauma ja sellainen kyllä nähtiin, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Suunta on ollutkin hyvin positiivinen Marjamäen mielestä kun muistelee vielä sitä, miten heikkoja suoritukset olivat muutamia viikkoja sitten.

– Aika syvissä vesissä oltiin ja aika paljon jouduttiin palaveeraamaan Lahden reissun jälkeen. Sieltä ollaan pikku hiljaa tultu ja ollaan saatu hikisiä voittoja, kuitenkin nyt jo viides sellainen putkeen. Tiistaina on sitten huippuottelu ja kiva, että päästään Liigasta parin viikon tauolle.

– Hoidetaan Vienna tuosta ja valmistaudutaan niihin peleihin mahdollisimman hyvin, Marjamäki sanoi viitaten Mestarien liigan eli CHL:n tiistain isoon otteluun.

Silloin oululaisjoukkue saa kotonaan vastaansa Vienna Capitalsin, jota varten pohjat ovatkin tässä vaiheessa hyvät.

– Nyt näissä viimeisimmissä peleissä on ollut näkyvissä yhteisöllisyyttä, sitoutumista ja periksiantamattomuutta ja pystytään ylipäätänsä kärsivällisesti pelaamaan. Jokainen jätkä pelaa joukkueelle eikä varasta peliltä. Ja sitä se voittava kiekko juuri on, että on tuollaisia kuutta päästettyä maalia viiteen peliin. Kaikki ymmärtävät, että silloin ollaan lähellä voittoa joka ilta. Hyviä elementtejä.

– Mutta on tuossa ollut joka kerroksen väkeä kyllä ja jos oltiin 15 pelin jälkeen sijalla 11, niin ei se ihan nappiin ole silloin mennyt. Kyllä meillä joukkueeksi kasvamisessa on mennyt yllättävän pitkä aika, mutta nyt sitä on tapahtunut, Marjamäki summasi.

Kärpät ja Vienna Capitals kohtaavat CHL:n jatkokierrosten ensimmäisessä osaottelussa tiistaina Oulussa kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen

Tsekkaa CHL:n asetelmat jatkokierroksille erikoissivustoltamme täältä!