Alkukaudesta maalinteon, ja välillä koko hyökkäyspelaamisen, kanssa tuskaillut Florida Panthers on alkanut saada hanoja auki. Sunnuntaina se pöllytti jopa mestarisuosikiksi arvioitua Anaheimia tämän kotikentällä lukemin 6-2. Florida on nyt voittanut kaksi kolmesta edellisestä ottelustaan.

Maalejakin on alkanut tulla viime kierroksilla. Alkukaudesta jopa omista lähdön kanssa tuskaillut Panthers on iskenyt neljään viimeiseen otteluun peräti 16 maalia. Siis neljä per ottelu-tahdilla. Trendi miellyttää joukkueen ykkössentteriä, Aleksander Barkovia.

– Hyvältä tuntuu! Nyt saadaan hyvin puolustettua ja siitä lähdettyä vastahyökkäyksiin, Barkov kommentoi SuomiKiekko-sivustolle Anaheimista.

Ja siltä se sunnuntaina näyttikin. Työteliäs Florida puolusti maltilla ja teki kovalla prosentilla maalit niistä paikoista, mitä se sai. Kahdessa edellisessä ottelussa pisteillä ollut Barkov ei ollut omaan hyökkäyspään pelaamiseensa ottelussa täysin tyytyväinen, vaikka voitto maistuikin.

– Ei ollut meidän kentältä niin hyvää peliä. Puolustettiin kyllä hyvin, mutta hyökkäyspäässä ei päästy kiekkoihin kiinni. Itsellä oli tyhjä maalikin, mutta eipä maistunut, Scott Upshallin ja Tomas Kopeckyn kanssa pelannut tamperelainen tuhahti.

”Tästä on hyvä jatkaa”

Panthersin ja Barkovin pelaamisessa on nyt kuitenkin vahvasti nouseva käyrä. Barkov itse on päässyt viime otteluissa paremmin kiinni hyökkäyspelaamiseen ja sitä kautta tehoihin, vaikka kemia ei vielä täydellistä olekaan Upshallin ja Kopeckyn kanssa.

Joukkue puolestaan jatkoi vahvaa vieraspelaamistaan. Florida on kerännyt kahdeksasta vierasottelusta kymmenen pistettä häviten vain kerran varsinaisella peliajalla. Saldo on itäisen konferenssin viidenneksi paras.

– Tuntuu hyvältä pelata, kun pelataan hyvin. Tästä on hyvä jatkaa. Parannetaan koko ajan joukkueena ja itsekin pelasin kaksi hyvää peliä ennen tätä. Täytyy vaan jatkaa sillä tasolla, millä pelasin San Jose- ja Islanders-pelit, Barkov linjasi.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala