TPS:n osalta alkukausi on mennyt hyvinkin vaihtelevissa merkeissä, sillä kotiotteluista mukaan on tarttunut pisteitä, mutta vieraista ei.

Samainen tarina jatkoi kulkuaan myös tiistaina, vaikka Oulusta mukaan meinasikin lähteä kauden ensimmäinen vierasvoitto.

Se ei toteutunut, kun jatkoajalla Patrick Davis ratkaisi voiton oululaisjoukkueelle lukemien oltua 3-2.

TPS:n luotsi Kai Suikkanen olikin hyvin avoin siitä, että turkulaisjoukkue haki voittoa isolla riskillä.

– Tiedettiin Kärpät, että millainen se on ja ei olla oikein rankkarikisoissa pärjätty, kun siellä on (Joonas) Donskoita ja kumppaneita, jotka heittävät joka saatanan kiekon maaliin. Yritettiin mennä riskillä ja kolmella hyökkääjällä, se sitten kostautui, mutta ainakin saappaat jalassa kaaduttiin, Suikkanen analysoi.

– Tietenkin kun yksi piste täältä saadaan, niin se on hyvä asia. Harmittaa vain vähän se, että pikku munkilla olisi voitu enemmänkin saada. Mutta ehkä se oikein meni, sillä kyllä Kärpät hieman parempi oli meitä tämän pelin kokonaiskuvassa, Suikkanen jatkoi.

Suorituksen nousujohteisuuteen Suikkanen oli tyytyväinen.

– Ensimmäinen erä oli meiltä huono, eikä oltu oikein jalalla mukana tässä pelissä. Kärpät tuli niin perkeleen kovaa, eikä oikein pystytty siihen vastaamaan. Mutta kyllä me toisesta erästä lähtien päästiin paremmin peliin mukaan, vaikka siinä meidän pakille tulikin pieni lipsahdus ja pääsivät kahden maalin johtoon. Kolmannessa erässä Kärpillä oli ehkä muutama paikka enemmän, mutta kyllä meilläkin oli siinä saumoja voittaa tämä peli.

TPS:llä urakka Liigassa jatkuu lauantaina, kun Ässät saapuu vieraaksi Turkuun.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen