Vieraissa kulkee, mutta kotona ollut huomattavasti haastavampaa. Jokereiden historiallinen alkukausi KHL:ssä on ollut monin tavoin yllättävä.

Erikoinen taival sai jatkoa maanantana, kun helsinkiläisryhmä koki kirvelevän 2-3-tappion kroatialaiselle Medvecak Zagrebille.

Joukkueen kokenutta kaartia oleva Ossi Väänänen ei selitellyt tappiota.

– Tuollainen joukkue ei saisi tehdä missään nimessä kolmea maalia meitä vastaan kotona. Ei voi olla missään nimessä tyytyväinen tähän tulokseen, pakki huokasi SuomiKiekko-sivustolle.

Pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin perustava kroattinippu iski Helsingissä paikoistaan kovalla kädellä. Ajottaiset nukahdukset harmittivat pakiston johtohahmoa.

– Vaikka me viedään peliä hyökkäyssuuntaan, meidän pitää olla koko ajan skarpimpia myös puolustuspelissä. Tässä liigassa kaikki joukkueet ovat tasokkaita nippuja – tämä oli hyvä muistutus siitä, Väänänen jatkoi.

Outo tilasto

Vieraissa peli on kulkenut alkukaudesta selvästi paremmin kuin kotona. Mikä lienee syynä tähän? Siihen ei osannut Väänänen antaa ainakaan vielä vastausta.

– Mä antaisin vastauksen, jos tietäisin. Totta kai me halutaan pelata hyvin himassa. Mutta nyt on jostain syystä vieraissa mennyt paljon paremmin – en vain osaa antaa vastausta.

Onko kotona tarve pelata viihdyttävämpää kiekkoa kuin vierasaskissa?

– Ei tässä lähdetä ketään viihdyttämään. Meillä on paljon laadukkaita pelaajia, ja oma tyyli pelata mitä tavoitellaan koko ajan.

Väänäsen ja Jokereiden onneksi joukkueen matka jatkuu seuraavaksi kahdella vierasottelulla. Helsinkiläisryhmä reissaa jo keskiviikoksi Moskovaan, missä vastaan asettuu Atlant.

– Tätä on turha murehtia liikaa. Tahti on aikamoinen, päästään heti ikään kuin hevosen selkään. Se on kiva asia. Ei auta jäädä märehtimään asioita liian pitkäksi aikaa, Väänänen käänsi.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Miltä KHL:n sarjataulukko näyttää? Tulevat ottelut, sarjataulukot ja kaikki tuoreet uutiset löydät ERIKOISSIVULTAMME!