Nuori Joni Tuulola oli perjantaina isossa roolissa, kun HPK jatkoi hurjaa menoaan Liigassa.

Kaksi tärkeää maalia päätöserässä nakuttaneen puolustajan mukaan kuuden pelin voittoputki ei ole kasvanut itsestään.

– Uskoa riittää tekemiseen – itseluottamus on tällä hetkellä täysin tapissa joka jätkällä. Se näkyy kentällä – vaikka oltaisiin neljä maalia häviöllä, tiedetään, että vielä tullaan ohi, Tuulola hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Ilta Turussa kuvaa hyvin koko joukkueen vahvaa virettä. TPS johti kamppailua tehokkaalla viimeistelyllään jo kahdella maalilla. Peli kääntyi kuitenkin väkisin päätöserän loppuhetkillä. Lopulta kaikki huipentui voittomaalikilpailussa tulleeseen 3-2-voittoon.

– Toisen erän vika kymppi oli vaikea, mutta muuten aika kokonaisvaltaista tekemistä. Vikalla kympillä tultiin taas ohi, joten saa olla ylpeä jätkistä.

Myös Tuulolan oma ilta oli maukas. Kavennus komealla rannelaukauksella kuutisen minuuttia ennen loppua ja tasoitus alle minuutti ennen summeria maistuivat alkukaudesta vielä tasaisuutta hakeneelle pakille.

– Viimeksi viime kaudella A-junioreissa onnistuin samassa. Joten ei näitä liikaa tule.

Näpäytys

Joukkuetta ei valtamediassa ennen kautta nostettu kovin korkealla eri ennakkoarvioissa. Nuori ryhmä on päässyt kuitenkin näpäyttämään viime kierroksella.

Sarjataulukossa joukkue on kivunnut jo sijalle 5.

– Sitä haluaa näyttää, että pystytään taistelemaan kärkisijoista. Kopissa on ollut koko ajan usko ja luotto tekemiseen. Ollaan kyllä itse tiedetty koko ajan, että pystytään taistelemaan kärkisijoista, Tuulola pohti.

Joukkueen kaikessa tekemisessä on huokunut rentous. Tuulolan perjantai-illan kovin haaste tuntui olleen haastattelun antaminen. Siitä kiitos kuului taustalla kirjaimellisesti perseilyä harrastaneille joukkuekavereille.

– Meillä on hyvä tekeminen ryhmässä tällä hetkellä. Kaikki nauttivat tekemisestä, Tuulola luonnehti ryhmän ilmapiiriä.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo