Syykuussa Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kertoi tähtihyökkääjä Nathan Hortonin selässä olevan rappeumia, jonka vuoksi laituri ei pysty pelaamaan. (uutinen)

Nyt selkävamma on paljastumassa vielä pelättyä pahemmaksi. Columbus nimittäin myöntää nyt, että koko Hortonin ura on vaarassa. Vaarasta Hortonin uran loppumista kohtaan on huhuiltu NHL-piireissä sen jälkeen, kun hänen vammastaan kerrottiin. Muun muassa Sportsnetin Elliotte Friedman kirjoitti blogissaan NHL-pelaajien keskuudessa kulkeneesta huhusta.

Columbus Dispatchin mukaan optimismi sitä kohtaan, että Horton pelaisi enää tällä kaudella on häviämässä. Hortonin kohdalla leikkausta ei ole suunniteltu, mutta sitä ei ole myöskään suljettu vaihtoehdoista pois. Dispatchin toimittajan Aaron Portzlinen tietojen mukaan leikkaus on viimeinen vaihtoehto Hortonin kohdalla.

Sporsnetin Friedman oli tiistaina Sportsnet 960 -radiokanavan haastattelussa. Hänen mukaansa Hortonin ura on ohitse, jos hän joutuu leikkaukseen.

– Tietojeni mukaan Hortonille tehtäisiin sellainen leikkaus, että hän pystyisi elämään lähes normaalisti sen jälkeen, muttei pelaamaan jääkiekkoa. Kun he (Blue Jackets) sanovat leikkauksen olevan viimeinen vaihtoehto, niin todennäköisesti ura olisi leikkauksen jälkeen ohitse, Friedman sanoi.

Horton teki kesällä 2013 Blue Jacketsin kanssa seitsemän vuoden ja 37,1 miljoonan dollarin sopimuksen. Hänen viime kausi meni pääosin pilalle olkapääleikkauksesta toipumisen johdosta. Horton ei pelannut kuin 36 runkosarjaottelua, joissa hän teki 19 tehopistettä.