Colorado Avalanche kutsui perjantaina Sami Aittokallion NHL:n puolelle, kun seuraa koetteli maalivahtien loukkaantumissuma. Ensin Semjon Varlamov loukkaantui ja myös kakkosvahti Reto Berra joutui jättämään tällä viikolla pelin kesken, eikä hän pysty vielä pelaamaan.

On epäilty, että Avalanche olisi hankkimassa avuksi ilman sopimusta olevan legendavahti Martin Brodeurin, mutta se näyttää epätodennäköiseltä.

– Emme ole tällä hetkellä hankkimassa Brodeuria. Tilanne voi muuttua, mutta olisin siitä (hankinnasta) erittäin yllättynyt. Reton tilannetta tarkkaillaan päivittäin. Varlamov pelaisi, jos kyseessä olisi pudotuspelit, Avalanchen päävalmentaja Patrick Roy kertasi tilannetta TSN:lle.

Avalanchen tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon luottaa Aittokallion ja Calvin Pickardin kykyihin paikata Varlamovin ja Berran jättämä aukko.

– ”Varlyn” ja Reton menettäminen oli vaikeaa meille. Calvin Pickardille tilanne oli vaikea. Hän joutui yhtäkkiä hyppäämään kaukaloon. Nyt kutsuimme mukaan myös Samin. Heillä on alla hyvä harjoitusleiri ja he ovat täynnä itseluottamusta.

Aittokallio ei ehtinyt pelata AHL:ssä tällä kaudella peliäkään ennen kuin kutsu Coloradoon kävi. Hänellä on NHL:stä kokemusta kahdesta runkosarjaottelusta.