Edmonton Oilersin pelaajisto on noussut huhujen kohteeksi laajalla rintamalla. Oilersista on huhuttu lähtijöiksi ainakin Jordan Eberleä, Jeff Petryä ja Nail Jakupovia.

Kanadalainen kiekkovaikuttaja Don Cherry sanoi Sportsnet 590 -radiokanavalla, että Oilersin täytyy kaupata Eberle pois.

– He eivät voi kaupata Jakupovia, sillä kukaan ei halua häntä. Eberle on yksi heistä, joiden täytyy lähteä. On kova paikka luopua yhdestä nuoresta tähdestä, mutta jotain täytyy tapahtua, Cherry totesi.

TVA Sportsin kiekkotoimittajan Renaud Lavoien tietojen mukaan Jakupovilla kuitenkin olisi kysyntää NHL-joukkueiden keskuudessa. Lavoie epäili twiitissään kuitenkin Oilersin halukkuutta kaupata venäläispelaajaa.

CSNNE.comin toimittajan Joe Haggertyn mielestä Boston Bruinsin pitäisi olla erittäin aktiivinen Jordan Eberlen hankinnan suhteen. Haggertyn mukaan Eberlen hinta voisi olla Chris Kelly, Matt Bartkowski, varausvuoroja ja lupaavia pelaajia.

Haggerty tarkensi myöhemmin Twitterissä, että lupaava maalivahti Malcolm Subban ja ensimmäisen kierroksen varausvuoro voisivat matkata Kellyn ja Bartkowskin ohella Edmontoniin.

Edmonton Journalin toimittajan Jonathan Willisin mukaan mahdollista Eberle-kauppaa tulee harkita tarkoin. Willisin mukaan Oilersin pitäisi saada kaupasta sellainen pelaaja, joka ratkaisee heidän ongelmansa pitkäksi aikaa.

– Eberleä ei pidä vaihtaa pelkkiin kokoonpanopalasiin ja tulevaisuuden toivoihin, Willis kirjoitti.

Edmonton Journalin David Staplesin mukaan Oilersin kannattaisi kaupata ennemmin laitahyökkääjä David Perron kuin Jakupov tai Eberle.

– Perronin voisi vaihtaa hänen pelitasollaan olevaan sentteriin, Staples pohti.

The Fourth Periodin David Pagnottan tietojen mukaan Edmontonissa on pelaajien lisäksi päävalmentaja Dallas Eakins vaarassa saada lähtöpassit.

Oilers on aloittanut kauden heikosti. Seura on voittanut ainoastaan kaksi peliä seitsemästä ja joukkueen maaliero on -12. Edmonton on tällä hetkellä neljänneksi viimeisenä läntisessä konferenssissa.