Mikko Koivu on aloittanut kautensa tekemällä kahdeksassa ottelussa ainoastaan yhden pisteen. Hän on laukonut vain 16 kertaa ja Star Tribunen toimittajan Michael Russon mukaan Koivu on ollut vaikeuksissa kiekollisessa pelissä.

– Koivu osaa tehdä maaleja, mutta hänellä on ollut vaikeuksia kiekollisena. Mikko ei ole ollut yhtä terävä syöttöjensä kanssa ja hän ei lauo aina paikan saatuaan. Tiistain ottelussa (Bostonia vastaan) Jason Zucker syötti Koivulle taaksepäin vetopaikan, mutta Koivu ei laukonut, vaan syötti kiekon hänen taakseen Ryan Suterille. Lopulta Wild ei saanut hyökkäyksestä laukausta aikaan ollenkaan, Russo sanoi blogissaan.

Koivun ohella myös tämän kesän hankinnalta, Thomas Vanekilta, odotetaan enemmän. Maalintekijänä ja kovana laukojana tunnettu Vanek on laukonut kahdeksassa ottelussa yhteensä 14 kertaa. Kahdeksan ottelun joukossa on yksi peli, jossa hän laukoi seitsemän kertaa. Viimeisen neljän pelin aikana Vanek on laukonut yhden ainoan kerran. Vanek on yhä ilman maalia tällä kaudella, mutta hän on syöttänyt viisi osumaa.

Koivu ja Vanek pelasivat alkukauden yhdessä, mutta tiistain Boston-peliin Wild-päävalmentaja Mike Yeo erotti kaksikon. Yeon mukaan Koivun ja Vanekin yhteispelissä on ollut merkkejä paremmasta, mutta Yeo ei silti ole täysin tyytyväinen kaksikon peliin.

– Merkkejä paremmasta on olemassa, mutta on myös aikoja, kun näyttää, että se parempi tulee liian myöhään.

Star Tribunen mukaan Wild on onneksi saanut Koivua ja Vanekia enemmän tehoja alemmista ketjuista. Muun muassa seitsemän ottelua kahdeksasta pelistä nelosketjussa pelannut Zucker on tehnyt jo viisi maalia.