Minnesota Wild teki sunnuntaina puolustaja Jonas Brodinin kanssa jatkosopimuksen. Brodinin sopimuksen jälkeen katseet Minnesotassa kääntyvät Mikael Granlundiin ja Charlie Coyleen, joiden sopimukset umpeutuvat tämän kauden jälkeen. Myös muun muassa Erik Haulan sopimus päättyy tähän kauteen, mutta Granlundin ja Coylen jatkosopimusten oletetaan olevan Minnesota prioriteettilistalla korkeammalla.

– Ensin meidän täytyy katsoa, minkälaisia sopimuksia he haluavat. Jotkut haluavat lyhyempiä, osa pidempiä. Jos pääsemme sopuun oikeanlaisesta pituudesta, kaikki muut sopimustekniset asiat yleensä seuraavat perässä, Minnesotan GM Chuck Fletcher kommentoi Star Tribunelle.

Brodinin tuore jatkosopimus voi saada Granlundin ja Coylen haluamaan myös jatkosopimuksen melko heti. Fletcher myös tiedostaa asian.

– Kyllä, potentiaalisesti näin. Jokainen neuvottelu on erilainen, mutta yhteys heidän leireihin on olemassa. Saa nähdä milloin saamme sopimuksen aikaiseksi. Minulle käy kauden aikana käytävät neuvottelut, kunhan niistä ei tule häiriötekijöitä.

– Olemme valmiit tekemään ratkaisun jo nyt. Jos emme kuitenkaan löydä yksimielisyyttä helposti nyt, ei ole huono asia neuvotella kauden jälkeenkään. He ovat hyviä ja nuoria pelaajia.

22-vuotias Granlund pelaa tulokassopimuksensa viimeistä kautta. Hän tienaa tästä kaudesta 90 000 allekirjoitusbonuksena, 900 000 peruspalkkana ja lisäksi Granlundilla on mahdollisuus tienata 1,2 miljoonaa dollaria erilaisten pelaamiseen liittyvien bonusten kautta.