Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki on yleensä pyrkinyt välttämään kommentoimasta liikoja tuomareita tai heidän suorituksiaan.

Keskiviikon Lukko-pelissä Marjamäki ei enää pystynyt pidättelemään itseään. Ymmärrettävästi.

Todella monen hyvin kyseenalaisen tilanteen ja monien tapahtumien jälkeen kärppäluotsi purkaantui siitä, miten ottelun päätuomarit Mikko Kaukokari ja Jari Suorsa kamppailun vetivät.

– Ensin meidän maali pitäisi mennä katsomaan videolta, mutta ei mennäkään kun joku sanoo, että se oli maalivahdin häirintä. Sitten heidän maalia ei edes katsota videolta. Sitten meidän 5-4-johtomaali katsottiin, vaikka kiekko oli keskellä maalia. Ja vielä viimeinen jäähy, mistä kaveri tasoitti, se oli aivan… ei pysty käsittämään mitä Suorsa ja Kaukokari touhusivat, Marjamäki aloitti ja tiivisti:

– Niin ylimielistä touhua!

– Kyllä tässä kaikki lyödään likoon, mutta tälle ei voi mitään. Tuomareihin ei ikinä hävitä, mutta nyt oli kyllä semmoinen suoritus heiltä, että oksat pois, Marjamäki tuumasi tuohtuneena.

Oululaisjoukkueen luotsin harmituksena oli myös heikompi ottelun alku, vaikka siitä Kärpät pystyikin parantamaan.

– Ei ihan alussa oltu jostain syystä hereillä. En tiedä mistä se johtui, mutta sen jälkeen käyrä oli nouseva. Muutenkin aika ihmeellinen jääkiekkopeli, kävi vastustaja aika kovalla prosentilla maaleja tekemässä, mutta mikä oli parasta, oli se, että joukkue ei luovuttanut vaan sisuuntui.

– Kahden erän suhteen miten toimittiin, niin se rupeaa haisemaan jo joukkueelta. Nyt oli kuitenkin sarjakärki vastassa ja kolme pistettä oli enemmän kuin lähellä. Oli vain valitettavasti jotain muutakin vastassa kuin vastustaja.

6-5-lukemin Lukolle päättynyt ottelu olikin kauttaaltaan erikoinen, mutta myös paljon asioita paljastunut koitos.

– Viisi tehtyä maalia, sillä yleensä saa enemmän pinnoja, Marjamäki summasi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen