Minnesota Wild työstää jatkosopimuksia Mikael Granlundin ja Charlie Coylen kanssa.

Kaksikon sopimukset loppuvat tähän kauteen. Myös Marco Scandella ja Erik Haula ovat samassa tilanteessa, mutta edellä mainittu on prioriteettilistalla korkeammalla.

Granlund pelaa tulokassopimuksensa viimeistä kautta. Hän tienaa tästä kaudesta 90 000 allekirjoitusbonuksena ja 900 000 peruspalkkana. Lisäksi Granlundilla on mahdollisuus tienata 1,2 miljoonaa dollaria erilaisten pelaamiseen liittyvien bonusten kautta.

Ennen kauden alkua Wild teki sveitsiläisen Nino Niederreiterin kanssa kolmivuotisen ja 8 miljoonan dollarin arvoisen jatkopahvin. Se antaa suuntaa Granlundin sopimuksesta neuvotteluun.

Star Tribunen mukaan Granlund on itse kallistumassa mieluummin lyhyeen kuin pitkään, monivuotiseen sopimukseen. Wildin kannalta lyhyessä kontrahdissa on kaksi merkittävää seikkaa.

Ensinnäkin Granlund voisi kahden tai kolmen vuoden jatkopahvin aikana näyttää todellisen tasonsa NHL:ssä. Lisäksi lyhyttä sopimusta puoltaa pelaajan saamat aivotärähdykset. Seura haluaa varmistua, ettei suomalaisen terveys muodostu ongelmaksi.

Wildin seurajohto ei ymmärrettävästi halua kommentoida neuvotteluiden edistymistä kovinkaan tarkasti.

– Joissakin tapauksissa saattaa tulla lyhyempiä sopimuksia ja toisten kanssa pidempiä sopimuksia. Se on palapeli, mutta olemme luottavaisia ja voimme sanoa hallitsevamme tilannetta, Wildin GM Chuck Fletcher toteaa.