Lue lisää: Kärpille jatkopaikka CHL:ssä – ”Ei ollut periaatteessa kuin hävittävää”
Lue lisää: Tässä kaikki CHL:n jatkoon päässeet joukkueet!

Vaikka Kärpät eteni jatkoon Mestarien liigassa eli CHL:ssä keskiviikon Liberec-voiton myötä, velloo tällä hetkellä joukkueessa yksi iso kysymysmerkin kohde.

Kanadalaissentteri Nicolas Deschamps hankittiin Ouluun isoon rooliin vahvojen tukisanojen kera. Mutta. Todellisuus on ollut täysin toista, mitä sen piti olla.

Deschamps on ollut kaikkea muuta kuin kovan tason hyökkääjä oululaisjoukkueelle. Yksinkertaisesti 24-vuotias hyökkääjä on ollut tähän mennessä melkoinen floppi.

Tie on käynyt myös tuoreeltaan useamman kerran katsomon puolelle, kun esimerkiksi edellisessä liigapelissä sekä keskiviikkona tärkeässä CHL-kamppailussa Deschampsia ei kentällä nähty.

Oululaisjoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ei aivan täysin suoraan tilannetta kommentoimaan lähtenyt, mutta viesti rivien välissä oli hyvin puhutteleva.

– En tiedä onko tilanne huolestuttava, mutta jos hänet on ykkössentteriksi tänne hommattu, eikä mahdu pelaamaan, niin ei se kauhean hyvä tilanne ole, Marjamäki tuumasi tilanteesta SuomiKiekko-sivustolle.

– Joukkue voitti lauantaina ja joukkue voitti nyt. Voittamisesta tässä on kuitenkin kysymys, Marjamäki jatkoi aiheesta.

Deschampsin aika onkin hyvin todennäköisesti käymässä vähiin, sillä merkittävää edistystä suoritusten osalta ei ole missään vaiheessa tullut vastaan.

Ison tontin ongelmat ovat kovasti näkyneet myös kokoonpanon rungossa, kun Kärpät on joutunut siirtymään toisten suunnitelmien pariin. Viimeisimmissä peleissä tshekkihyökkääjä Ivan Huml on ollut kakkosketjun sentterinä, kun taas nyt puolestaan Mika Pyörälä oli ykkösketjun keskellä.

– Tietenkin ilkeä tilanne tämä on, että joudun koko ajan vekslaamaan noita kahta ensimmäistä ketjua. Ei se ideaalitilanne ole, Marjamäki myöntää.

– Mutta tilanne on nyt tämä mikä on ja onneksi Joonas Kemppaisen ketju on pelannut ehjää peliä ja Juho Keräsen ketju on tuonut omaa energiaa. Hyvä, että on jätkiä laitureissa, jotka pystyvät pelaamaan sentterinä.

Marjamäki on painottanut kaiken keskellä alkukaudella sanaa kärsivällisyys. Sille kuitenkin oma pisteensä on tulossa vastaan.

– Sitä kärsivällisyyttä tarvitsee olla aluksi ja mielestäni meillä on ollut pitkään tuossa sitä, mutta jossain se raja aina menee. Silloin pitää lähteä plan b:hen ja plan c:hen. Sitä se vain on.

– Sitoutuminen joukkueessa on kuitenkin hyvä ja halu on tehdä asioita juuri niin kuin pyydetään. Esimerkiksi viidellä viittä vastaan pelissä on menty isoin askelein eteenpäin varsinkin kun katsoo ensimmäistä viittä peliä ja nyt tuoreimpia viittä peliä. Kyllä me oikealla suunnalla ollaan.

Kaikenlaiset ketjumuutokset sun muut eivät kuitenkaan ole Marjamäen mieleen, vaan niitä on tullut pakon alla vastaan.

– Toivoisin, että nämä nykyiset muutokset olisivat pysyviä. Olen kuitenkin sen tyylinen jätkä, että menen tyyliin aina samoilla ketjuilla alusta loppuun, enkä helposti niitä vaihda. Fakta on kuitenkin se, että ei olla ihan löydetty sellaisia ketjuja ja aina on joku heikko lenkki ollut siellä. Ei se halusta ole kiinni, vaan ei vain ole nyt löytynyt oikeita palasia kohdalleen.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen