Jokerien kannattajayhdistys Eteläpääty Ry aikoo järjestää maanantain kotiottelussa protestin KHL:n asettamaa megafonikieltoa vastaan. Fanikatsomo marssii pois paikoiltaan ensimmäisen erän puolivälissä.

Ry julkaisi asiasta tiedotteen verkkosivuillaan.

Eteläpäädyn capot ovat käyttäneet megafonia päädyssä yli 10 vuotta ilman ongelmia, joten kiellolle on vaikea ymmärtää perustetta. Viimeisen kotipeliputken aikana huomattiin miten hankala Arenan kokoisen hallin päätyä on johtaa ilman megafonia, kun ohjeistukset ja chäntit eivät kuuluneet kunnolla edes paikattoman kannattajakatsomon yläriveille. Megafoni on ollut ainoastaan Jokereiden hyväksymien edustajien käytössä ja pelisäännöt megafonin käyttöön ovat selvät. Megafonin puuttuminen vaikuttaa suoraan hallin tunnelmaan ja pitkällä aikavälillä myös katsojamääriin, joten megafonin palauttaminen capoille on kaikkien edun mukaista.

Tänään 6.10. kotiottelussa Medvescak Zagrebia vastaan Eteläpääty järjestää mielenilmauksen megafonikieltoa vastaan. Mielenilmauksen yhtenä osana on kannattajakatsomon tyhjennys ensimmäisessä erässä pelikellon näyttäessä lukemia 10:00. Toivomme kaikkien päädyssä olevien osallistuvan mielenilmaukseen. Toiseen erään palaamme katsomoon ja kannustamme punakeltaiset kotivoittoon. Mielenilmaukseen osallistuvat voivat katsoa avauserän lopun käytävältä limpparin tai stoben äärestä näytöltä, joten kyseessä ei ole iso uhraus. Hiljainen ja tyhjä kannattajakatsomo on tulevaisuus mikäli megafonikieltoa ei kumota, joten päättäjille on näytettävä miltä tunnelma ilman kannattajapäätyä näyttää.

Jokerit ovat tietoisia tulevasta mielenilmauksesta ja ymmärtävät täysin miksi se tehdään ja ettei mielenilmaus ole suunnattu seuraa tai KHL-liigaa vastaan. Mielenilmauksen ainoa syy on typerän ja turhan säännön vastustaminen mille ei löydy yhtään järkevää perustetta.

Jokerit kohtaa illalla kroatialaisen Medvescak Zagrebin. Ottelu alkaa klo 18.30.

Miltä taulukot näyttävät ennen ottelua? Sarjataulukot ja tuoreet uutiset löydät ERIKOISSIVULTAMME!