Viime aikoina hyvin vahvasti esiintynyt Ilves joutui tekemään tuloksettoman vierasreissun Ouluun, kun Kärpät oli sitä parempi lukemin 3-2.

Ilves oli kuitenkin hyvällä ilmeellä mukana varsinkin ottelun toisessa ja kolmannessa erässä, joita se käytännössä hallitsi lähes täydellisesti.

– Tämmöistä tämä on, että välillä häviää lätkämatsin minkä pelaa hyvin, Ilveksen luotsi Tuomas Tuokkola tiivisti pelin jälkeen.

– Se otetaan kuitenkin tästä mukaan. Tyytyväinen olen siihen, että mitä tehtiin ja oltaisiin ansaittukin enemmän, mutta vähän harmittavia maaleja annettiin. Ne tekivät tästä illasta tämmöisen vaikean.

Ilveksen tappion kohtaloksi muodostui synkkä hetki avauserässä, kun Kärpät latoi alle minuuttiin kiekon kahdesti vierailijoiden reppuun. Kavennus tuli kuitenkin heti perään, minkä jälkeen tekemisen taso lähti myös oikeaan suuntaan.

– Ensimmäisessä erässä ei oltu niin skarppina mukana, mutta ei niitä maaleja voi molarin piikkiin laittaa missään nimessä. Toisessa erässä päästiin peliin kiinni ja kolmannessa erässä saatiin hyvää painostusta aikaiseksi. Pelattiin hyvää lätkää, mutta se ei riittänyt voittoon, Tuokkola tuumi.

Seuraavan kerran Ilves on tulessa perjantaina, kun se kohtaa SaiPan Lappeenrannassa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: >@ilarisavonen