Viime päivinä pienen mediakohun silmään joutunut HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela haluaa täsmentää mediassa kohua herättäneitä lausuntojaan.

Muun muassa Ylelle mahdollisen homon pelaamista pohtinut seurapomo korjaili tarkoitusperiään tiedottellaan.

Seurapomo vakuuttaa kiekkoympäristön olevan HPK:ssa täysin suvaitsevainen.

”Olen syvästi pahoillani epätäsmällisistä lausunnoistani mediassa, jos ne ovat loukanneet jotakuta. Ilmeisimmin näin on myös käynyt.

Haluan korostaa, että HPK:ssa kunnioitetaan kaikkia ihmisiä juuri sellaisina kuin he ovat.
En missään nimessä pidä haittatekijänä henkilön sukupuolista suuntautumista, niin kuin ehkä alkuperäisestä tekstistä kävi ilmi. Haittatekijöinä pidän esimerkiksi päihderiippuvuutta, yhteisten pelisääntöjen laiminlyöntiä tai vaikka loukkaavaa käytöstä joukkueen yksilöitä tai koko joukkuetta kohtaan.

HPK:ssa kannatetaan avointa keskustelua monista aiheista ja yllämainitut haittatekijät ovat esimerkkejä niistä. Toki ne eivät voi koskea yksityisyyteen liittyviä asioita. Tässä kohtaa ilmaisin itseäni epäselvästi ja se yhdistettiin suoraan kyseessä olleeseen homo-keskusteluun.
Käytin lisäksi termiä ’neutraali suhtautuminen’, jolla tosiasiallisesti tarkoitin suvaitsevaisuutta. Aiheuttamani särö herätti paljon keskustelua, mutta toivon sen kaikesta huolimatta vain lisäävän suvaitsevaisuutta.

Tärkein asia on kuitenkin se, että HPK:ssa saa pelata ihan kuka tahansa, kunhan on valmis antamaan kaikkensa HPK:n puolesta.

Pahoitteluni vielä kerran aiheuttamastani kohusta ja epäselvistä lausunnoistani.”

Kunnioittaen,
Risto Korpela
HPK:n toimitusjohtaja