Lue lisää:
KalPalle kolaus – nuorelle sentterille Kärpät-ottelussa ”isompi vamma”
Kärpät ei helppoa jatkopelien vastusta CHL:ään saanut – ”Kertoo kaiken oleellisen”

Mestarien liigassa eli CHL:ssä Kärpille arvottiin perjantaina vastukseksi Vienna Capitals, kun taas illalla Liigassa vastassa oli sarjataulukon kärkisijoilla keikkuva KalPa.

Siitä väkevän esityksen päätteeksi Kärpät onnistui nappaamaan täyden pistepotin, kun lukemat olivat kotijoukkueen hyväksi 4-1.

Yksi iso asia, mikä alkukaudella loi itsenään ongelmia, meni parempaan suuntaan. Nimittäin jäähyjen määrät. Kärpät ei istunut kertaakaan boxissa KalPa-pelissä, minkä päävalmentaja Lauri Marjamäki otti ilolla vastaan.

– Perskutarallaa, nolla jäähyä otettiin. Oli kiva, että saatiin neljällä ketjulla mennä vuoroperään, pystyi tasaisesti peluuttamaan ja pysyi sellainen luisteluvoima mukana koko ajan, Marjamäki heitti pelin jälkeen jatkaen SuomiKiekko-sivustolle kehitysaskeleen analysoimista.

– Varmasti viisikkoina pelataan nyt paremmin, kun taas ollaan me oltu vähän tietyllä tavalla punainen vaatekin tuolla. Mutta meidän vain pitää olla tuollaisten asioiden yläpuolella, vaikka toisaalta on siellä ollut paljon tyhmiä huitomisjäähyjä sun muita. Paljon ollaan aiheesta puhuttu ja hyvä, että nyt ei niitä otettu, Marjamäki tuumasi tyytyväisenä.

Ylipäätänsä joukkueensa suorituksesta Marjamäki oli erittäin hyvillä mielillä.

– Meidän pelisuunnitelmana oli päästä KalPan pakkeihin kiinni ja samalla puolustaa järkevästi, missä mielestäni onnistuimme. Kauttaaltaan hyvä joukkuesuoritus, kun oli oikeasti kovatasoinen Liigan ottelu. Aika haipakkaa mentiin heti alusta alkaen, mutta eipä se sattumaa ole, että KalPa on noin korkealla sarjataulukossa.

– ”Kemppaiset” (Joonas Donskoin, Joonas Kemppaisen ja Julius Junttilan ketju) toki tekivät maaleja ja muuta, mutta kyllä tämä oli joukkuesuoritus tänään, Marjamäki veti yhteen jatkaen:

– Varmasti huomenna kello 18.30 mitataan tämän voiton arvo, Marjamäki viittasi lauantain KalPa-otteluun, joka pelataan puolestaan Kuopiossa.

Lisää Marjamäen mietteitä muun muassa seuraavasta CHL-vastustajasta luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen