YLE nosti perjantaina esille kattavasti tietoa Liigan tuomarointiin liittyen.

Kulisseissa kuohuu moneltakin kantilta. Rajun kritiikin kohteeksi nousee kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä, joka myös vastaa tuomaroinnista.

Järvelä siirsi kesällä sivuun muun muassa useita satoja pelejä ensin pelaajana ja perään tuomarina sarjassa toimineen Hannu Henrikssonin, joka oli täysin valmis jatkamaan tehtävässä.

Kohtelu ei mennyt nappiin ja sen YLE:n haastattelussa esille nosti entinen tuomari Tero Toivola, joka ei hyväksy sitä miten Henrikssonin kohdalla toimittiin.

– Se oli törkeä temppu. Hänellä oli pelaajana otteluita yli 600 ja tuomarina yli 500. Hän on ihan hullussa kunnossa, päätuomareista paremmassa kunnossa kuin kukaan muu. Vielä keväälläkin sanottiin, että ikä ei ole mikään este, jos fyysiset testit suorittaa hyvin, Toivola sanoo YLE:lle.

– Hänet pantiin pihalle, vaikka hän olisi halunnut jatkaa. Hän oli valmistautunut ja tehnyt kaiken muunkin. Yhtäkkiä kesäkuussa ilmoitettiin, ettei tarvita. Se ei todellakaan ollut julkista tietoa. Samalla tavalla tehtiin Keräsen Vesalle. Siinä ”hyvää” esimerkkiä ammattimaisesta johtamisesta, Toivola tuhahtaa.

Henrikssonille ja Keräselle kerrottiin yhtenä syynä työpestien päättymiseen heidän ikänsä. Henriksson on 51- ja Keränen 43-vuotias.

Alkuperäinen YLE:n juttu löytyy täältä.