Työsulkukaudella 2004-2005 Jokerit selviytyi finaaleihin, missä se sai vastaansa Kärpät.

Koko kevään ajan polvioperaatiosta toipunutta Teemu Selännettä oli yhdistetty Jokereiden mukaan ja kyseinen liittoutuma oli toteutumassa kesken liigafinaaleiden.

Asia selvää Ari Mennanderin kirjoittamasta ja kustannusosakeyhtiön Otavan kirjassa, missä valoitetaan myös kyseisen kevään tapahtumia.

Selänne oli valmistautunut koko ajan pelaamaan ja Jokerit puolestaan viestitti niin seuran lääkärinä kuin Selänteen polven operoineen Ismo ”Immu” Syvähuokon kautta olevansa halukas ottamaan Selänteen mukaan hetkenä minä hyvänsä.

– ”Jortsu” (Jokerien silloinen päävalmentaja Hannu Jortikka) sanoi mulle sanasta sanaan, että Immu, pystyt sä nyt hoitamaan sen sun broidis meidän sunnuntain peliin Helsinkiin. Pyydä se kymmeneltä huomenna hallille. Varmistin vielä, että Jortsu on tosissaan ja halusin olla varma, että hänellä on myös Hjalliksen valtuutus asialle, Syvähuoko kertoo kirjassa.

– Soitin heti Teemulle ja sanoin, että nyt voimme tehdä kiekkohistoriaa. Jortsu haluaa sut ehdottomasti mukaan. Tuletko lauantain treeneihin, sunnuntain aamujäälle ja peliin?

Silloin Selänne oli omien sanojensa mukaan valmis liittymään mukaan.

– Lupasin ottaa kamat mukaan, tulla aamulla hallille ja pelata, jos he kokevat, että siitä on joukkueelle hyötyä.

Samalla kuitenkin Jokereiden omistaja Hjallis Harkimo oli torpannut Selänteeltä mahdollisuuden pelata, sillä Selänne ei ollut vastannut useampaan viikkoon Harkimon viesteihin, missä hän oli pyrkinyt saamaan Selännettä Jokereiden mukaan.

Asia selvisi Selänteelle Hartwall Areenalla, jossa vastassa olivat hyvinkin kovasti kiemurtelleet Jortikka ja apuvalmentaja Waltteri Immonen.

– Menin käymään vaihtoaitiossa, jossa näin Jortsun ja Waden. Wade oli todella omituinen. Jortsu änkytti, etten voi pelata, kun niillä ei ole mulle pelipaitaa. Se oli aika huono hätävale.

Silloin Selänne tajusi kuvion.

– Se oli elämäni noloin tilanne. Sanoin, että kaikki käy. Mä tulin tänne vaan jeesaamaan.

Jokerit puolestaan hävisi myös kolmannen finaalin Helsingissä ja Kärpät pääsi juhlimaan mestaruutta Selänteen seurattua peliä omasta aitiostaan Hartwall Areenan lehtereillä.