Hallitseva liigamestari Kärpät avaa kautensa tänään, kun vastassa on viime kevään finaalipari Tappara Oulussa.

Kärppien kokoonpanosta nousi heti iso muutos esille, kun SaiPasta saapunut Patrick Davis on loukkaantumisen takia sivussa ja hänen tilalleen astelee vasta 16-vuotias superlupaus Jesse Puljujärvi.

Oululaisjoukkueen leiristä päävalmentaja Lauri Marjamäellä on hyvät tuntemukset ennen Puljujärven liigadebyyttiä.

– Hän on pelannut pari peliä meillä erittäin hyvin ja ollut maajoukkueiden mukana tuossa. Ei mitään, pelaa vain. Mulla on hyvä luotto häneen ja ei se ole Jessen vika, että hän on 16. Varmasti tulee onnistumaan tänään, Marjamäki tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

Kärpillä jalkeilla on kova materiaali ja hyvät pohjat ylipäätänsä, mutta silti, Marjamäki painottaa sitä, ettei kaikki lähde rullaamaan heti sormia napsauttamalla.

– Meillä on hyvin rakennettu joukkue, mutta aikaa tarvitaan ja kärsivällisyyttä. Ei saa ajatella niin, että tuosta se lähtee taas vain. Ei se peli kuitenkaan ole vielä ihan niin hyvin iskostunut, vaikka tuossa näkeekin, että miten pitäisi pelata. Sitä varten tässä kuitenkin ollaan, että tehdään joka päivä töitä asian eteen.

– Varmasti pieni jännittynyt tilanne tässä on, mutta hienoa, että tosipelit alkavat. Kyllä mulla on ihan luottavainen olo tässä, Marjamäki jatkaa.

Ylipäätänsä Kärppien otteluohjelma liigan alkuhetkillä on erittäin kova. Pelejä on saman tien nopealla rytmillä ja vastustajat eivät myöskään ole missään nimessä heikoimmasta päästä.

– Nämä on näitä ammattilaisjuttuja. Tultiin maanantaina Kölnistä, nyt pelataan, sitten lähdetään Turkuun, pelataan siellä perjantaina, tullaan tänne, pelataan yksi täällä sunnuntaina ja sitten taas lähdetään Tampereelle tiistaiksi. Kyllähän me viisi kertaa enemmän matkustetaan kuin muut ja on vielä nuo europelitkin, mutta meillä on hyvä ja laaja materiaali. Ollaan vain tässä hetkessä kiinni ja kaikki lataus tähän iltaan. Sitten taas katsellaan, että miten se maailma makaa ja mennään eteenpäin, Marjamäki summaa.

Kärppien ja Tapparan kamppailu alkaa tänään kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen