Keskiviikkona liigakausi pyörähti käyntiin, kun Oulussa iskivät yhteen viime kevään finaalipari Kärpät ja Tappara.

Kärpille 3-1 päättyneessä ottelussa isoon kuvaan jäähyt, joita sateli koko ajan. Näistä syyttävä sormi ei missään nimessä kuitenkaan kääntynyt tuomareita kohtaan, joille on painotettu erityisesti mailahäirintään liittyen tarkempaa linjaa.

Se näkyi siinä, että ukkoa valui jäähyaitioon tiuhaan tahtiin.

– Tosi paljon niitä tuli ja koko ajan oli yli- tai alivoimaa. Esimerkiksi meidän ketjulla ei hirveästi tullut viidellä viittä vastaan -vaihtoja ja vielä kun (Joonas) Donskoi tippui siitä pois, niin oli vähän hakemista. Vaihtui vielä kaverit koko ajan sun muuta, ottelun sankariksi kahdella osumalla noussut Julius Junttila pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Mutta peli oli samalla hyvin rehti tuolla saralla.

– Omasta mielestä kaikki olivat ihan oikeutettuja jäähyjä mitä pelissä tuli. Se taas toisaalta kertoo ettei se pelaaminen ole, eikä toki pidäkään olla ihan valmista vielä, Kärppien puolelta päävalmentaja Lauri Marjamäki puolestaan heitti ilmoille.

– Tykkäsin kuitenkin siitä, että meiltä löytyi tasaisuutta ja sitoutuneisuutta puolustuspelaamiseen koko 60-minuutin ajan. Pelattiin käytännössä pois yksi Liigan vaarallisimmista ylivoimista, joten loistavaa työtä alivoimalla.

– Ja eiköhän pelaajat opi tuohon linjaan, mikä oli selvästi tarkempi kuin viime kaudella. Sitä kautta varmasti vähenevät nuo määrätkin, Junttila puolestaan mietti jäähyistä.

Isossa roolissa Kärppien alivoimalla oli juuri Junttila ja hänen hyökkääjäparinsa Joonas Kemppainen, jotka pitivät hyvin huolta siitä etteivät Tapparan huippuyksilöt päässeet tekemään tuhoisaa jälkeä. Sitäkin kautta juuri henkilökohtaisella tasolla Junttila sai oikein mukavan startin kauteen kahden maalin lisäksi.

– Joskus en pelannut kumpaakaan en ylivoimaa tai alivoimaa. Se on silloin vaikeaa, kun istuu pitkät ajat penkillä vain. Nyt on hyvä, että sentään alivoimaa pääsee vetää ja pysyy sitä kautta hyvin rytmi kasassa. Ja mikäs tuossa pelatessa, mukavahan se on vetää.

Yhteisen projektin alkuvaiheilla mentäessä päävalmentaja Marjamäki puolestaan painottaa kovasti juuri kärsivällisyyttä.

– Sitä tarvitaan paljon, mutta erittäin hyvä voitto, kolme pistettä ja ennen kaikkea vain yksi omiin. Ei ole helppo kuitenkaan tulla, kun mestaruusviiri nostetaan kattoon ja yksi sarjan kovimmista joukkueista vastassa. Joukkue halusi todella kovasti voittaa, niin siinä se peli ei ole aina niin rentoa tai ylipäätänsä kaiken tuon keskellä.

Kärpillä seuraava peli on edessä perjantaina, kun se saa vastaansa Turussa TPS:n. Torstaina Liigassa puolestaan on luvassa kaksi kamppailua.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen