Kärpät onnistui nappaamaan voiton keskiviikon Mestarien liigan eli CHL:n kierrokselta Kosicen kustannuksella, kun lukemat olivat Adam Masuhrin jatkoaikamaalin myötä 3-2 kotijoukkueelle.

Vaikka esimerkiksi lehtereille kamppailu vaikutti melko nihkeältä pelitempon suhteen, löysi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki paljon hyvää omiensa suorituksesta.

– Pelattiin ehkä tasapainoisin peli tällä kaudella. Olin todella tyytyväinen tapaan ja sitoutumiseen sekä miten pelattiin tiiviillä viisikolla koko ajan. Peli oli 2-2 kolmannen erän jälkeen, jolloin huippupaikat olivat meille 9-1. Toki se oli meidän maalinteon huonotta, vaikka vastustajalla olikin erittäin hyvä maalivahti, Marjamäki kertaili.

Kehuja Marjamäki antoi erityisesti Julius Junttilan, Joonas Kemppaisen ja Joonas Donskoin ketjulle, joka myös vastasi Kärppien kahdesta ensimmäisestä maalista.

– Ovat tällä hetkellä sellaisessa lennossa, voittivat esimerkiksi omassa pelissään maalipaikat tässä pelissä 14-0, Marjamäki kehaisi.

Negatiivinen puoli löytyi puolestaan siitä oululaisjoukkueen osalta, että miten Kosice pysyi pelissä mukana.

– Kaveri vain kävi meidän päässä ja teki maalin. Muutamassa pelissä on nyt ollut sitä, että ei tarvitse kuin käydä meidän päässä ja kiekko on repussa. Siinä meidän tietenkin pitää parantaa, Marjamäki näki.

– Oltiin kuitenkin aktiivisempi joukkue ja sitä kautta ansaittiin nuo kaksi pistettä. Kuitenkin tuossa se tapa, miten tuota peliä pelataan, on ollut pikkuisen hakemisen alla, niin nyt taas se rupeaa olemaan tarpeeksi tiivistä ja sellaista, mitä sen pitääkin olla.

– Pieni steppi otettiin eteenpäin. Hyvä voitto ja hienoa, että saadaan lohkovoiton ratkaisu tänne. Liberec tulee parin viikon päästä ja saadaan pelata silloin isoista asioista, Marjamäki summasi.

Kärpät ja Liberec ratkaisevat lohkovoiton osoitteen Oulussa 8.10. Lisää muun muassa sarjatilanteista löydät CHL:n erikoissivustoltamme täältä.

Tarinaa Marjamäen kehuina ja ketjun omien analyysien johdosta Kärppien kolmosketjusta, jossa Junttila, Kemppainen ja Donskoi ovat olleet vireessä heti alkukaudesta luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen