Mestarien liigan eli CHL:n kahdella voitolla aloittanut Kärpät pääsi ensimmäistä kertaa kotiareenalleen pelaamaan uutta sarjaa, kun perjantaina vastassa oli Köln Haien.

Jo kahden maalin takaa-ajoasemassa kamppailussa ollut Kärpät onnistui nousemaan kuitenkin päätöserässä tasoihin ja vei kamppailun nimiinsä rankkareissa spesialistin Joonas Donskoin onnistuttua iskemään ratkaisun.

Mutta helpolla oululaisjoukkuee ei missään nimessä voittoa napannut.

– Tiedettiin, että ihan Euroopan huippujoukkue vastassa, joka on kova ammattilaisjoukkue. Pelaa jämäkkää puolustuspeliä. Aloitettiin peli ihan hyvin, mutta sitten taas oli aikamoisia ongelmia ylivoimapelin kanssa. Toisessa erässä pelattiin aivan juniorikiekkoa ja ei saatu päätettyä hyökkäyksiä. Vastustaja iski kaksi kertaa vastaan, taululle 0-2 ja meni vähän sormi suuhun, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi ottelun haastavia kohtia.

– Tietenkin aika taipaleen alussa ollaan tämän kauden suhteen, mutta ei oikein mitään tapahtunut toisen erän loppupuolella. Sen jälkeen kopissa joukkue sitten näytti sen, että ei näin kotiyleisön edessä voi olla. Sitten löytyi luonnetta, nostettiin selkeästi tasoamme ja pääsimme rinnalle.

Juuri keskiviikkona alkavaa Liigakautta varten peli antoi paljon hyvää kokemusta.

– Upeasti nousun jälkeen rankkareissa voitto ja yksi extrapiste siitä mukaan. Sitä pitää arvostaa. Paljon saatiin oppia niin sunnuntain toista kohtaamista ajatellen kuin tulevaa varten. Ei tässä muutenkaan kehity kuin näiden kovien pelien kautta.

– Paljon hyvää ja paljon kehitettävää, mutta niitähän tässä haettiinkin, Marjamäki tiivisti perjantain pelin annin.

Tsekkaa Kärppien lohkon tilanne CHL:n erikoissivustoltamme täältä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen

Kärppien saralta luvassa piakkoin tarinaa SuomiKiekko-sivustolla 16-vuotiaasta superlupauksesta Jesse Puljujärvestä, joka debytoi CHL:ssä perjantain Köln-ottelussa.