Pittsburgh Penguinsista Florida Panthersiin kesällä vaihtanut suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen on harjoitellut viime ajat tutuissa maisemissa Oulussa tutuilla kuvioilla, sillä Jokinen on ollut Kärppien liigajoukkueen harjoituksissa mukana.

Vaikka Jokinen pelaa NHL:ssä kiireisellä aikataululla, on hän silti yrittänyt tutkailla tarkalla silmällä Kärppien tekemisiä koko ajan.

– Tykkään seurata paljon ja esimerkiksi viime kevään pudotuspeleissä katselin jotain pelejä netin välityksellä. Joukkueessa kuitenkin oli paljon tuttuja ja muutama oikein hyvä ystävä, niin tulee oltua sitten paljon muuten yhteyksissä ja totta kai sitten seurattua todella tarkkaan. Huikea kausihan se oli heiltä, kun muistaa vielä millaisesta paikasta esimerkiksi Tapparaa vastaan pystyivät nousemaan. Se kertoo kaiken oleellisen tuosta joukkueesta, Jokinen tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Nyt toki kova juttu on se, että lähtee puolustamaan mestaruutta ja yrittää uusia sitä. Se on kova haaste heille.

Vaikka oululaisjoukkueen runko on uudistunut kovasti tälle kaudelle, on silti Jokinen luottavaisella mielellä Kärppien iskukyvystä.

– Erittäin hyvä joukkue ja hyvä runko, mihin on nuoria pelaajia puskemassa kovasti mukaan. Heillä on kova halu ottaa paikka sieltä kokoonpanosta. Näin ennen kautta paperilla kaikki näyttää toki hyvältä, mutta kaikki tietävä sen, että kausi on pitkä. Siellä on myös muita tosi hyviä joukkueita, on Lukkoa ja Tapparaa etunenässä, jotka ovat erittäin nälkäisiä ottamaan vielä sen viimeisen askeleen, että pääsevät maistamaan mestaruutta.

– Varmasti tulee mielenkiintoinen kausi, Jokinen uskoo.

31-vuotias laitahyökkääjä tietääkin hyvin lähtötilanteen seurattuaan valmistavaa harjoittelua aivan lähituntumasta.

– Muutama tärkeä palanen lähti tuosta pois, mutta on hyviä täsmähankintoja sitten tullut. On vielä (Jesse) Puljujärveä, (Sebastian) Ahoa, (Ville) Leskistä ja kumppaneita siellä kisaamassa, niin kyllä sitä leveyttäkin pitäisi olla hyvin. Vielä kaiken päälle kaksi hyvää maalivahti ja valmennuksen kanssa on yksi yhteinen vuosi olla, missä vielä kaikki natsasi erittäin hyvin. Hyvältä näyttää ainakin vielä.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen