Jokerit-vahti Riku Heleniuksen iltapuhe sisälsi maanantaina paljon hommia, kun Jokerit kukisti Dinamo Riian lopulta maalein 3-2.

Läpi illan köysissä olleen kotijoukkueen maalilla välillä päälläänkin seissyt torjuja myönsi oman kamppailun olleen varsin onnistunut.

– Kaikki ei ollut tänään kontrollissa, mutta hyvä taistelu myös henkilökohtaisesti, kamppailussa 38 kiekon eteen venynyt Helenius kiteytti SuomiKiekko-sivustolle.

Erikoisin tilanne sattui toisessa erässä, kun vahti pelasi tovin ilman kilpisuojaa ja mailaa. Jälkeenpäin tilanne jo nauratti.

– Pitää ilmeisesti laittaa remmit tiukemmin kiinni. Laitoin vain käden ylös ja se irtosi samantien. Kyllä kuumotti, kun kauhea mylly samaanaikaan käynnissä. Kun ei se vaadi kummoistakaan kutia, että tekee kipeää.

– Onneksi saatiin purettua se kuitenkin nopeasti.

Latvialainen mankeli

Jos yksittäinen tilanne oli kuumottava, samaa voi sanoa koko Jokereiden illasta. Vain alle puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppua tullut voittomaali pelasti helsinkiläiset melkoisesta mankelista.

– Ei ollut kyllä mikään kauden paras peli joukkueena tänään. Mutta kai sekin jotain kertoo, että saatiin käännettyä vaikeuksien kautta tämäkin peli voitoksi.

– Ja pitää antaa samalla myös kredittiä vastustajalle. Olivat kyllä hyvällä jalalla tänään ja tekivät meidän illastamme vaikean, Helenius kiteytti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Miltä Jokereiden tilanne näyttää KHL:n sarjataulukossa? Tulokset, tilastot ja kaikki tuoreet uutiset löydät erikoissivultamme TÄÄLTÄ!