HIFK onnistui jatkamaan voittojen tiellä Liigan alkuvaiheilla, kun se kävi nappaamassa ison voiton Oulusta hallitsevan mestarin Kärppien kustannukselta.

Oululaisjoukkue jäi HIFK:n jalkoihin loppulukemien oltua vierailijoiden hyväksi 4-1.

Mutka pohjoiseen ei täten kovin heikosti sujunut.

– Ihan hyvä Oulun reissu, ei tämä olisi voinut paremminkaan mennä, HIFK:n toisesta osumasta vastannut Mika Partanen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Fiilis olikin hyvin positiivinen punanuttujen leirissä.

– Kopista kuului iso iloinen meteli. Sitä on valmentajana kiva kuunnella, HIFK-luotsi Antti Törmänen puolestaan tuumasi jatkaen omiensa suorituksen analysointia:

– Nousujohteista se oli ja mun mielestä parannettiin koko ajan. Toinen maali toisessa erässä oli tärkeä ja samalla pystyttiin siinä vaikeudet selvittämään. Kolmas erä oli taas omasta mielestäni täysin meidän.

Juuri pirteästi jo Liigakautta ennen Mestarien liigan eli CHL:n kamppailuissa esiintyneen Partasen osuma oli isossa kuvassa. Osuma oli todellinen taidonnäyte 21-vuotiaalta hyökkääjältä, joka itse taas pysyi nöyränä.

– Sain kiekon siinä jossain omassa päässä ja kelasin, että nyt otan vähän vauhtia ja koitan lähteä pujottelemaan. Pääsin sitten siinä parin pompun kautta vähän kuin läpi ja ammuin vaan ylänurkkaa kohti, sattui menemään, Partanen kelaili.

Partanen itse oli hyvin tyytyväinen omiensa suorittamiseen sunnuntain kamppailussa.

– Kaikki olivat heti alusta asti tähän valmiita ja saatiin kaasu pohjaan saman tien. Siihen päälle vielä (Ville) Husso oli mies paikallaan. Puolustus oli myös hyvää, sillä eivät he oikein kovin montaa laatupaikkaa saaneet. Pari nyt niitä oli, mutta muuten hoidettiin hyvin. Siihen päälle vielä tarvittavat maalit, niin se oli siinä.

Päävalmentaja Törmäselle muun muassa Robert Leinon kaksi maalia nostattivat hymyn huulille.

– Uusi pelaajia nousee esille, esimerkiksi nyt Leino. Ne ovat hyviä juttuja joukkueelle ja samalla siellä on varmasti vielä monta pelaajaa, jotka pystyvät nostamaan suoritustasoa. Mutta kyllä taas onnistumiset ruokkivat sitä itseluottamusta ja kaikki kasvattaa totta kai samalla. Prosessi on menossa eteenpäin.

Lisää juuri Partasen mietteitä niin kauden alusta kuin tulevasta luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen