Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Erik Haula on kertonut Pioneer Pressin haastattelussa mietteitään kiekkourastaan tähän mennessä ja pääsystä NHL-ympyröihin.

– En ikinä unohda pudotuspelejä. Se oli jotain erityistä, viime keväänä loistanut Haula sanoi.

Haulan odotetaan jatkavan siitä mihin pudotuspeleissä jäi. Siksi hän onkin treenannut koko kesän Minnesotan yliopistojoukkueen valmentajan Cal Dietzin alaisuudessa.

– Joskus on kesällä ollut huonoja päiviä. Silloin on mukava palata pudotuspelimuistoihin. Ne laittavat hymyn huulille. Niiden muistelu ei ole menneessä elämistä, vaan haen muistoista motivaatiota, joka auttaa tekemään asioita lujemmin seuraavana päivänä.

Upean NHL-kevään jälkeen Haula lähti pelaamaan myös Minskin MM-kisoihin. MM-finaalissa tapahtui myös ikävä tilanne, jossa Haula oli osallisena. Nimittäin venäläistähti Jevgeni Malkin iski suomalaista poikittaisella mailalla sillä tavoin, että Haulan leuka murtui. (uutinen)

– Olen varma, ettei hän tehnyt sitä tarkoituksella. Hän vain suojasi itseään. Sellaista sattuu, eikä taklaus ollut kovinkaan paha.

Meneillään oleva Minnesota Wildin harjoitusleiri on sujunut tähän mennessä Haulalta hyvin. Myös Wildin valmentaja Mike Yeo kehuu suomalaiskiituria.

– Hänellä on yhä se huikea nopeus, joka näkyy joka kerta, kun hän on jäällä. Olen ollut erittäin tyytyväinen hänen esiintymiseensä harjoitusleirillä tähän asti, Yeo sanoi.

Haulan odotetaan aloittavan kautensa Wildin kolmosketjussa Matt Cooken ja Nino Niederreiterin keskellä.