NHL:ssä yhden ottelun kaudella 1999-2000 Edmonton Oilersin maalilla torjunut ja viime kaudella Phoenix Coyotesin farmiseura Portland Piratesin apuvalmentajana työskennellyt Mike Minard on tuomittu kahdeksi kuukaudeksi vankilaan 13-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Minard ja tyttö olivat törmänneet toisiinsa Twitterissä, kun tyttö oli valittanut viime marraskuussa Minardin tukkineen hänen näkökenttänsä Portlandin ottelussa, jonka vuoksi tyttö ei ollut saanut otettua kuvia. Pian tytön ja 37-vuotiaan Minardin välit olivat lähentyneet ja heidän viestien vaihto kiihtynyt.

Minard oli canoe.ca-sivuston mukaan alkanut pyytää tytöltä ”selfieitä” joulun jälkeen ja koko ajan vähemmissä vaatteissa.

Tyttöä 24 vuotta vanhempi Minard oli myös halunnut tietää, mitä tyttö oli tehnyt poikien kanssa. Tyttö sanoi poliiseille, ettei hänellä ollut kokemusta pojista. Minard oli kuitenkin kertonut tytölle hänen teoistaan naisten kanssa.

Mainen osavaltion poliisin mukaan Minard tunnusti kuulusteluissa suhteen ja sen, että oli lähettänyt tytölle kuvan sukuelimistään. Minard myös kertoi, ettei ollut tavannut tyttöä koskaan, mutta oli yrittänyt järjestää tapaamista tytön ja tytön kaverin kanssa mainelaiseen hotelliin. Minard oli canoe.ca:n mukaan viestitellyt myös tytön kaverin kanssa.

Poliisin tietoon tapahtumat ja viestien vaihto tuli, kun tytön äiti löysi viestit tytön puhelimesta.

Mainehockeyjournal.comin mukaan Minard tiesi, että teki väärin, mutta ex-vahti oli sanonut kuulusteluissa joutuneensa ”fantasian lumoihin”.

Minard määrättiin 60 päivän vankeusrangaistuksen lisäksi maksamaan 560 dollarin edestä korvauksia.

Hän sai Coyotesilta potkut helmikuussa.