Mestiksen kärkisijoille tulevaksikin kaudeksi povattu TUTO Hockey mittasi keskiviikkona tasoaan liigaseura Ässiin.

Ässät oli parempi lukemin 5-2 (3-2, 2-0, 0-0), mutta TUTO:ssa nähtiin paljon positiivisia asioita. Maalintekijöinä turkulaisten riveissä olivat Otto-Eemeli Linke sekä Oskari Lehtinen. Ässien tehomiehiksi nousivat Garrett Stafford (0+3), Esa Lindell (2+0) Henri Heino (1+1) ja Sami Lähteenmäki (1+1).

– Pakkien pelaaminen ja erityisesti pelinavaaminen oli tänään jo yllättävän hyvällä mallilla. Se oli jopa parempaa, mitä osasin odottaa, TUTO-luotsi Ismo Lehkonen kommentoi seuran tiedotteessa.

– Suurin korjattava paikka on hyökkääjien puolustuspelaaminen, siitä se aika paljon sakkasi täällä. Taidettiin antaa sen takia kolme aika helppoa maalia. Se kun saadaan perjantaiksi kuntoon, moni muukin asia helpottuu.

Ratkaisijoita yllin kyllin

Lehkonen on eritoten tyytyväinen ratkaisijoiden leveään rintamaan, mikä lupaa hyvää pitkää kautta ajatellen.

Kahden pelin jälkeen yksi silmiinpistävä piirre TUTOlla on ollut tehojen leveys: 12 maaliin on löytynyt nimittäin peräti 11 eri maalintekijää.

– Uskon, että yksi meidän tulevan kauden vahvuus on nimenomaan luisteluvoima. Kun saadaan vielä vielä laitureiden puolustuspelaaminen viisaaksi, paranee moni asia heti, Lehkonen kertasi

– Samalla myös tehokkuus paranee. Tänäänkin saatiin monta hyvää paikkaa luotua Ässiä vastaan, mihin pitää olla tyytyväinen.

Ottelu liigaseuroja vastaan jatkuvat

TUTOn harjoitusottelut jatkuvat viikonloppuna mielenkiintoisilla kohtaamisilla, kun vastaan asettuu kaksi Liigaporukkaa Lahdessa: Lukko ja Pelicans.

– Nämä ovat meille hyviä pelejä. Se on kuitenkin se seuraava taso, mihin moni meidänkin pelaaja vielä tähtää. Joten hyvää oppia saadaan koko ajan, Lehkonen päätti.