On elokuun alku. Ensimmäinen päivä kyseisenä kuukautena. Mutta. Nyt jo kiekko jäässä.

Vantaalla kotijoukkue Kiekko-Vantaa ja Blues kohtasivat hyvinkin aikaisessa vaiheessa, kun joukkueet iskivät yhteen perjantaina harjoituspelin merkeissä.

Vauhdikas kamppailu tarjosi mukavasti tapahtumia molemmissa päädyissä kenttää ja tyypillisesti vauhtia riitti usein enemmän kuin järkeä.

Suomeen täksi kaudeksi palannut vasta 21-vuotias maalivahti Eetu Laurikainen oli itse pitkästä aikaan uudenlaisen tilanteen edessä.

– Itsellä kahtena viime kautena ei oltu edes aloitettu harjoittelemaan tähän aikaan. Nopeasti tuli vastaan tämä peli siltä kantilta. Mutta ihan hyvä toisaalta, että sekin on nyt alta pois, Laurikainen mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Bluesin maalilla torjuntavastuun saaneelle Laurikaiselle kamppailu olikin vaikea, sillä Blues hallitsi välillä pitkiäkin pätkiä peliä, mutta toisaalta Kiekko-Vantaa hyökkäsi väkevästi ja terävästi vastaan.

– Oli siellä jaksoja joissa ei oikein ollut mitään tekemistä, mutta noilla hetkillä pitää pystyä vain pitämään focus oikeissa asioissa. Pari maalia nyt olivat mitä olivat, mutta ihan hyvä fiilis jäi loppujen lopuksi tästä.

Bluesille 6-2 päättyneessä kamppailussa Laurikainen oli tyytyväinen siihen, että miten espoolaisten kausi lähti harjoituspelien osalta liikkeelle.

– Tietenkin ensimmäinen peli, niin onhan se aina vähän sähellystä, mutta kuitenkin ihan hyvää sellaista peruspelaamista. 6 maalia ja esimerkiksi hyvin jätkät blokkasivat vetoja. Siinä mielessä oikein tyytyväinen esitykseen.

Bluesin maalilla kovasti Jani Niemistä haastamaan lähtevästä Laurikaisesta lisää tarinaa luvassa lauantaina HuippuKiekko- ja SuomiKiekko-sivustoilla.

Ilari Savonen, Vantaa
Twitter: @ilarisavonen