NHL.com listasi keskiviikkona Chicago Blackhawksin parhaimmat lupaukset ja kärkipaikan vei seuran kultakimpaleena pidettävä Teuvo Teräväinen.

Teräväisen dominointi vuodenvaihteessa käydyissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on vielä hyvin jokaisen kiekkoa seuraavan ihmisen mielissä. Suomen kapteenina toiminut Teräväinen tehtaili turnauksessa tehot 2+13 ja johdatti otteillaan Suomen MM-kultaan.

Teräväinen pääsi myös loppukaudesta kokeilemaan siipiään jo NHL-ympyröissäkin, kun Chicago antoi Teräväiselle kolmessa ottelussa peliaikaa. Tulosta ei kuitenkaan vielä NHL:ssä syntynyt, mutta AHL:ssä suomalaislupaus sen sijaan kiskaisi kaksi maalia viidessä pelaamassaan kamppailussa.

– Se mikä Teuvossa pisti silmään alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, oli hänen kykynsä olla tehokas silloin, kun Suomi sitä tarvitsi. Hän on hiljainen johtaja. Hän vei Suomen kultaan, koska hän tahtoi niin. Myös Teuvon kyky kestää paineita on huippuluokkaa, Blackhawksin kykyjenetsijöiden päälikkö Mike Kelley arvioi NHL.comille.

Toiseksi Chicagon lupauksista arvioitiin puolustaja Adam Clendening ja kolmanneksi hyökkääjä Mark McNeill. Koko kymmenen pelaajan listan voit katsoa tästä!