Helsingin Jokerit pelaa tämän viikon lopulla Pietarissa Nikolai Putshkovin -muistoturnauksessa. Muistoturnauksen viimeinen peli, Pietarin SKA-Jokerit, tosin pelataan sunnuntaina Hartwall Arenalla, Helsingissä.

– Tämä turnaus on tosi tärkeä. Ihan niin kuin on ollut nyt alkuviikko, kun olemme päässeet harjoittelemaan omassa kotikaukalossamme, Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi turnauksesta Jokerien kotisivuilla.

Jokerit on harjoitellut kesän Hartwall Arenan kapeassa kaukalossa ja joukkue on myös pelannut aikaisemmat harjoituspelit KHL-kaukaloita kapeammissa kaukaloissa. Westerlundin mielestä on hyvä, että Jokerit pääsee nyt testaamaan ison KHL-kaukalon metkut.

– Olemme tiedostaneet, että on haasteellista, kun treenaamme alussa pienessä kaukalossa ja pelaamme isossa. On tosi tärkeä kokemus meille pelata nyt nämä viimeiset harjoituspelit isossa kaukalossa KHL-joukkueita vastaan.

Jokerien kapteeni turnauksessa on Niko Kapanen. Varakapteenit ovat Riku Hahl ja Ossi Väänänen. Jokerit ei ole nimennyt vielä virallista kapteenistoa.

Jokerien kotisivujen mukaan kapteenit ilmoitetaan ensi viikolla ennen KHL-kauden alkua. Jokerien KHL-kausi alkaa 4.9. ottelulla Dinamo Minskiä vastaan.