Florida Panthersin riveihin tänä kesänä siirtynyt Jussi Jokinen pelasi viime kaudella nappikauden Pittsburgh Penguinsin riveissä, kun Kalajoelta kotoisin olevan Jokisen vierellä pelasivat supertähti Jevgeni Malkin ja huippuvaarallinen James Neal.

Ensi kautena Jokisen vierellä kurvailee todennäköisesti Aleksander Barkov. NHL-asiantuntija Pete Jansenin mukaan viime kauden tehot, 21 maalia ja 36 syöttöä, eivät todennäköisesti tule Jokisen kohdalla toistumaan.

– Jokinen tuo Panthersin ketjuihin syvyyttä ja johtajuutta. Ero Panthersissa pelaamisessa voi tosin olla kuin yöllä ja päivällä, kun vertaa sitä viime kauteen, kun Jokinen pelasi Malkinin ja Nealin kanssa, Jansen kirjoitti NHL.comin Panthers-ennakossa.

– Jokinen voi pelata samassa ketjussa nuoren Aleksander Barkovin kanssa ja nopeuttaa hänen kehitystään, mutta on kohtuunta odottaa häneltä ensi kautena samanlaisia tehoja kuin viime kautena. Jokinen löysi itselleen sopivan pelikuormituksen Penguinsissa, kun hän pelasi keskimäärin 15,43 minuuttia per peli. Panthersissa hänen kuormansa on suurempi.

NHL.comin ketjusommitteluissa Jokisen ja Barkovin kanssa samassa ketjussa pelaisi Brad Boyes.