RIA Novostin mukaan KHL-seura Sibirille saattaa käydä yhtä huonosti kuin Lev Prahalle, sillä Sibir kärsii todella pahoista talousvaikeuksista.

Prahalaisseura joutui jättämään jo leikin kesken sponsoreiden vetäydyttyä ja nyt Sibir taistelee olemassaolostaan KHL:ssä. Uutistoimisto RIA:n mukaan pahimmassa tapauksessa Sibir joutuu harkitsemaan vetäytymistä koko sarjasta.

Sibirin rahaongelmat tulivat julkisuuteen jo kesäkuussa, kuten SuomiKiekko-sivustokin uutisoi. Seuran GM Kirill Fastovski lupasi tuolloin, että ongelmat tullaan ratkaisemaan (lue tästä).

Elokuussa vt. Novosibirskin alueen kuvernööri ja Sibirin hallituksen puheenjohtaja Vladimir Gorodetski sanoi, että kaikki palkkarästit olisi jo maksettu. RIA:n lähteen mukaan Sibirin taloustilanne huononee kuitenkin päivä päivältä, mikä johtuu pääosin siitä, ettei tukea tule Novosibirskin alueelta.

RIA Novosti jatkaa: mikäli tilanne ei korjaannu syyskuun alkuun mennessä, Sibirin KHL-pelaaminen on vaakalaudalla. Yhtenä vaihtoehtona pidetään runkopelaajien myymistä ja pelaamista pääosin nuorella joukkueella. Se tietäisi mahdollisesti myös suomalaistähtien Mikko Koskisen, Jonas Enlundin ja Jarno Koskirannan lähtöä. Se pahin skenaario on, ettei Siperiassa nähdä ollenkaan KHL-kiekkoa tällä kaudella.

KHL:n pelaajayhdistyksen pomo Andrei Kovalenko vahvisti RIA:lle, ettei Sibirillä ole palkkarästejä viime sesongin osalta.