Jori Lehterä maksoi omasta pussistaan KHL-seura Sibir Novosibirskille KHL-sopimuksensa ulosostohinnan ja päätti siirtyä heinäkuun ensimmäinen päivä St. Louis Bluesin organisaatioon.

St. Louisin GM:lle Doug Armstrongille ja päävalmentaja Ken Hitchcockille Lehterän saapuminen St. Louisiin oli erittäinen iloinen asia.

– Juttelin hänen kanssaan Sotshissa. Sanoin hänelle, että olimme pettyneitä siitä, ettemme saaneet hänen kanssaan sopimusta aikaiseksi. Jori sanoi minulle, että hän katui itsekin sitä, ettei suostunut NHL-sopimukseen, Armstrong paljasti NHL.comin haastattelussa.

Mitä Bluesin GM sitten odottaa Lehterältä?

– On vain vähän kysymysmerkkejä siitä, etteikö hän mahtuisi pelaavaan kokoonpanoomme ja siitä, etteikö hän pystyisi olemaan heti käänteentekevä pelaaja NHL:ssä, Armstrong sanoi.

Bluesia pidetään alkavalla NHL-kaudella yhtenä suurimmista suosikeista Stanley Cup -mestariksi. Lehterä pääsee täten näyttämään heti taitonsa NHL:n parrasvaloihin.

– Juttelin muutaman valmentajan kanssa Sotshissa Jorin pelaamisesta. Monet sanoivat hänen olevan erittäin fiksu. Hänen peliälynsä sai ylistystä, Kanadan apuvalmentajana Sotshissa toiminut Hitchcock kertoi.

– En tiedä mihin ketjuun hän sopii, mutta tiedän sen, että hän mahtuu pelaamaan. Hänen tasoisella peliälyllä tulee mahtumaan NHL-kokoonpanoon, Hitchcock jatkoi Lehterän mahdollisesta ketjupaikasta.

Lehterän on arveltu aloittavan kauden suomalaiselle ennestään tutun Vladimir Tarasenkon ja Jaden Schwartzin välissä. Lehterä pelasi Tarasenkon kanssa Sibirissä aikoinaan samassa ketjussa.