Liigan hallitseva mestari Kärpät antoi vähintäänkin kohtuullisen osoituksen nykykunnostaan keskiviikkona, kun se käytännössä jyräsi Liigaan täksi kaudeksi nousevan Sportin yli.

Selkeästi kenttätapahtumia hallinnut Kärpät vei ottelun nimiinsä lukemin 3-0.

Tahtipuikkoa heilutti tuore hankinta Nicolas Deschamps, joka iski avausmaalin ja tarjoili loistavan syötön Saku Mäenalasen tekemään 2-0-osumaan. Tyhjiin puolestaan osuman lopussa niittasi Juho Keränen.

– Tykkäsin tuosta Deschampsin ja (Mika) Pyörälän yhteispelistä. Saivat heti ideasta kiinni. Hyvät fiilikset muutenkin tulleet Deschampsista, vaikka vasta pari viikkoa on tässä yhdessä vedetty. Uskon, että saadaan tuosta hyvä pelaaja meille, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki tuumasi tyytyväisenä.

Silti hieman mietintää aiheutti tähtilaiturin Juha-Pekka Haatajan poisjäänti jo ensimmäisen erän jälkeen.

– Vamma tuli ja katsotaan, että mitkä ovat jatkotoimenpiteet. Toivottavasti ei mitään vakavaa. Maalipaikan yhteydessä tuli heti toisessa vaihdossa ja lääkäri sitten sanoi, että on sivussa ja katsellaan. Tuskinpa huomenna pelaa, en usko ainakaan, Marjamäki kertasi Haatajan tilannetta.

Kärpät saa vielä ennen Mestarien liigan eli CHL:n alkua hyvän haasteen, kun Ruotsin kärkiseuroihin kuuluva Luulaja saapuu torstaina vieraaksi Ouluun.

– Hyvä vastus, luisteluvoimainen, kova joukkue ja kiva pelata, kun näkee, että pärjätäänkö ollenkaan menossa mukana. Vähän vaihtuu kokoonpanot, kun haluan pyörittää hieman palettia tässä. Ensi viikolla sitten ovat jo CHL-pelit, mihin on tarkoitus lähteä sen hetken parhaalla ryhmällä.

Silloin kehiin oululaiset saavat myös yhden tuoreen vahvistuksen Patrick Davisin, joka on ollut vielä ensimmäisistä harjoitusotteluista sivussa.

– Vaikka on täydessä iskussa, niin sovittiin, että huilaa vielä tämän viikon. Hänellä oli operaatio keväällä, minkä suhteen on tarkat päivät, että on myös varmasti sitten kunnossa. Kovasti haluaisi toki tulla jo mukaan, Marjamäki tuumasi.

HuippuKiekko- ja SuomiKiekko-sivustolla lisää asiaa Kärpistä torstaina, kun ääneen pääsee tuore maalivahtihankinta Iiro Tarkki. Kilpailutilanne on kova, mutta samalla jo kertaalleen aiemmin Ouluun tulossa ollut Tarkki on innoissaan mahdollisuudesta. Muun muassa tästä lisää torstain haastattelussa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen