KalPa on hankkinut lisää riveihinsä KHL:stä vetäytyneen Lev Prahan viime kauden pelaajistoa.

Aiemmin Kuopioon saapuneelle Michal Birnerille seuraa tekee nyt Tomas Kubalik.

Kubalik solmi KalPan kanssa vuoden sopimuksen, jossa on kuitenkin erikoisempi optio mukana liittyen syksyllä Pittsburgh Penguinsiin lähtevään Kasperi Kapaseen.

Mikäli Kapanen palaa Kuopioon Penguinsin harjoitusleirien jälkeen, eikä lunasta vielä NHL-paikkaa, on KalPalla optio purkaa diili Kubalikin kanssa.

– Tämä hankinta tehtiin kun Kasperi lähtee syyskuun alussa taistelemaan pelipaikasta Pittsburghiin ja mahdollinen paluu voi mennä marraskuulle asti, jolloin runkosarjasta olisi pelattu jo noin 20 peliä. Tomasin tulon myötä saadaan hyökkääjien roolitukset paremmin kohdalleen ja valmennus pääsee peluuttamaan pelaajia kunkin vahvuuksien mukaan, kertoo urheilujohtaja Kimmo Kapanen seuran tiedotteessa.

Viime kaudella Kubalik pelasi KHL:ää Lev Prahan riveissä yhteensä 19 ottelua, joissa tehopisteitä syntyi 3 (2+1).

– Tsekit olivat viime kaudella joukkuekavereita, Tomas on kysellyt Michalilta asioita KalPasta ja Kuopiosta ja kuullut positiivisia asioita. Se helpotti Tomaksen päätöksen tekoa ja saimme sopimuksen valmiiksi nopealla aikataululla. Hän haluaa tulla Kuopioon kehittymään ja nousemaan pelaajana seuraavalle tasolle, urheilujohtaja Kapanen Kubalikista.