Jere Karalahti lähti kaudelle 1999-2000 NHL-kaukaloihin, kun hän sai yhden vuoden sopimuksen hänet varanneelta Los Angeles Kingsiltä.

Karalahti kertoo jerekaralahti.com-sivuston blogitekstissään, että NHL-uran varrelle sattui erinäisiä sattumuksia, jonka vuoksi lopulta pelit NHL:ssä päättyivät jo vuonna 2002.

Karalahti treidattiin Los Angelesista Nashvilleen keväällä 2002 ja se ei ehkä Karalahden silloiselle elämäntyylille ollut kovin hyvä siirto.

– Pari ekaa kautta menikin Losissa, mut Tapulin poika ja Hollywood oli vähän huono yhtälö näin jälkikäteen ajateltuna. Ja uskokaa mua kun mä sanon, et siel ehti sattuu ja tapahtuu kolmen kauden aikana mitä ihmeellisempii juttuja, Karalahti kirjoittaa.

– Losist mut treidattiin sit Nashvilleen. Se oli uskonnollinen country-kaupunki, joka ei sopinu mulle hirveen hyvin. Treidi tapahtu kuukaus ennen runkosarjan päätöstä ja ”kesälomaa”. Mul oli vuos jäljellä mun tokaa NHL-sopparia, jonka ehtoihin oli kuulunu ekasta päivästä lähtien NHL:n päihdeohjelma ja testit.

Karalahti oli lähtenyt viettämään kesälomaa Nashvillestä Suomeen, kunnes sai yllättävän puhelun Pohjois-Amerikasta.

– Sit mulle soitettiin, et jos haluun jatkaa mun NHL-uraa, mun pitää mennä takas jenkkeihin ja Las Vegasiin viiden viikon päihdehoitojaksolle. Täs vaihees mä viel halusin hoitaa homman silleen, et NHL-ura jatkuu, mut täytyy sanoo et nää laitokset oli tullu tutuiks jo muutaman kerran NHL:n aikana.

Suomalaispuolustaja kertoo miettineensä päihdehoitojaksolla sitä, miksi hän oikein oli siellä.

– Lensin Vegasiin ja viis viikkoo oli samaa rutiinii. Aamul aamurukoukset. Sen jälkeen ryhmäterapiaa. Iltapäiväl kahenkesken lääkäreitten kans, ja sit mahis parin tunnin treeniin. Illalla ympäri kylää AA- ja NA-kerhojen kokouksissa. Voitta olla varmoja, et tuli muutaman kerran mietittyy, et MITÄ V***A MÄ TÄÄLLÄ TEEN, Karalahti kertaa blogissaan.

Lopulta palattuaan Nashvilleen eivät asiat sujuneet kovin hyvin, sillä eräänä päivänä Predatorsin valmentaja oli löytänyt Karalahden sviitin lattialta vaatteet päällä. Karalahti kärähti päihdetestissä ja hänelle langetettiin kuuden kuukauden pelikielto, joka katti kaikki sarjat. Siihen päättyi myös suomalaisen NHL-ura.