Columbus Blue Jacketsin ja sentteri Ryan Johansenin väliset sopimusneuvottelut ovat olleet yksi kesän kuumista NHL-puheenaiheista. Neuvotteluvälit ovat Columbus Dispatchin toimittajan Aaron Portzlinen mukaan viileät. (uutinen)

Johansenin kerrotaan havittelevan Columbukselta noin 7 miljoonan dollarin vuosituloihin oikeuttavaa sopimusta. Columbus Dispatchin mukaan Columbuksen tarjous Johansenille on ollut noin 3,5-4 miljoonaa dollaria per kausi.

Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen sanoi Dispatchille, että neuvottelut eivät ole edenneet henkilökohtaisuuksiin. Kekäläisen mukaan osapuolilla on vielä runsaasti aikaa neuvotella sopimuksesta.

– Neuvottelut ovat osa bisnestä. Mutta minulle joukkue tulee ensimmäisenä. Kaikki mitä teemme, oli se sitten tähtipelaajan, nelosketjun jyrän tai syvyyspelaajan kanssa, kaikki lähtee ”joukkue ensin” -ajattelusta, Kekäläinen sanoi.

Johansenin tilanne ja asema Blue Jacketsin silmissä voi kuitenkin muuttua, jos hän ei ole suostunut sopimukseen, kun NHL:n harjoitusleirit lähestyvät.

– Joukkueen takia pelaajan täytyy olla leirillä heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Silloin kausi alkaa ja silloin joukkue kokoontuu yhteen. On erittäin tärkeää, että aloitamme kauden joukkueena. Minulle se on huikean tärkeä asia, Kekäläinen kommentoi.

Johansenin leirin mukaan siitä ei koidu pelaajalle ongelmaa, jos hän joutuu jättämään harjoitusleirin väliin.

– Silloin paineet sopimuksen syntymisestä luisuvat heille, Johansenin agentti Kent Overhardt sanoi.

Portzlinen mukaan Overhardtin 25-vuotisella pelaaja-agentti-uralla kuusi hänen asiakastaan on jättänyt harjoitusleirin väliin sopimusneuvotteluiden vuoksi. Viimeksi Kyle Turris vuonna 2011, kun Turris ja Phoenix Coyotes neuvottelivat jatkosopimuksesta.

Myös toimittaja Antti Eteläaho käsitteli Johansenin sopimussoppaa Huippukiekko-sivustolla. Lue Eteläahon kolumni tästä.