Liigan hallitseva mestari Kärpät on aloittamassa myöskin omia harjoituspelejään, kun sillä torstaina vastaan asettuu Oulussa KalPa.

Kärppien joukkue on rakennettu lähestulkoon täysin valmiiksi jo ennen liigakauden alkua. Muutamia asioita on vielä jäänyt kysymysmerkeiksi ilmoille esimerkiksi sentteriosaston suhteen.

Seuran urheilutoimenjohtajan Harri Ahon mukaan tällä hetkellä tilanne on hankintojen suhteen vakaa, eli nopeita liikkeitä tuskin on tiedossa.

– Voimme hyvinkin lähteä tällä kasassa olevalla joukkueella kauteen, Aho sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Jos jotain loukkaantumisia tulee, niin silloin toki asioita pitää tarkistella, mutta tällä hetkellä tilanne on oikein hyvä. Meillä on kaksi maalivahtia, yhdeksän puolustajaa ja 18 hyökkääjää jalkeilla, mikä on oikein hyvä määrä, Aho jatkoi.

Nykyisessä tilanteessa isoja näyttöpaikkoja on myös avautumassa rosterissa, jossa tietyt palaset ovat asettumassa hyvinkin tutuille kantimille. Aiemmin kovaa jälkeä yhdessä tehneiden paluumuuttajan Juha-Pekka Haatajan ja Ivan Humlin sentteriksi on nousemassa näillä näkymin Joonas Komulainen.

Tuoreet hankinnat Nicolas Deschamps ja Patrick Davis on istutettu kesätauon jälkeisissä harjoituksissa samaan vitjaan yhdessä Mika Pyörälän kanssa. Erittäin hyvin viime kaudella hyvin pelanneet Joonas Donskoi, Joonas Kemppainen ja Julius Junttila ovat puolestaan jatkamassa kolmikkona myös ensi kaudella samassa yhdistelmässä.

Nyt Kärpillä on edessä muutama harjoitusottelu ennen kuin Mestarien liiga eli CHL käynnistyy. Niin sitä kuin liigakautta ajatellen oululaisjoukkue ei ole kuitenkaan nimennyt vielä kapteenistoaan, joka kuitenkin tapahtuu pian.

– Se, että onko harjoitusotteluissa käytössä ottelukohtainen kapteenisto, niin se on auki vielä. Mutta kapteenisto nimetään kyllä pian kasaan, Aho kertoo.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen