Jokerit avasi oman harjoituskautensa voitolla, kun se päihitti Admiralin lopulta lukemin 5-2 torstaina Vantaalla Tikkurilassa.

Hyviä asioita, petraamista, mutta paljon esimerkiksi näyttäviä maaleja. Monia asioita nousi esille avauskamppailusta myös Jokereiden päävalmentajalle Erkka Westerlundille.

– Vaikeasti lähti liikkeelle meillä, mutta peli parani loppua päin ja kyllä siellä näkyi niitä asioita mitä haettiin. Olisi voinut näkyä toki vielä enemmänkin, Westerlund pohdiskeli pelin jälkeen.

– Paljon on tehtävää vielä. Meidän täytyy pystyä puolustamaan paremmin ja täytyy pystyä hyökkäämään myös suoraviivaisemmin. Mutta tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Nämä ovat tärkeitä valmistautumisosioita nyt mitä on käsillä ja edessä, jokeriluotsi jatkoi.

Jokerit oli myös ensimmäistä kertaa uusien sääntöjen alaisuudessa, kun mukana oli uusi pitkä kiekko -sääntö sekä uudistunut pienempi keskialue, kun siniviivoja on vedetty selvästi lähemmäs keskiviivaa. Westerlund nosti näiden merkityksen nopeasti esille.

– Kyllä nuo tulevat vähän peliä muuttamaan. Sellaisia päätypelijaksoja, mitä nytkin molemmilla joukkueilla oli, niin niitä tullaan varmasti näkemään pidemmän hyökkäysalueen myötä.

Harjoituspelit tulevia KHL-vastustajia vastaan antavat hyvää kuvaa siitä, mitä Jokereille on luvassa. Silti, isoin teema löytyy täysin pukukopin sisältä.

– Ykkösasia on se, että me kasvetaan joukkueeksi. Joukkueena pystymme tuossa sarjassa menestymään. Vaikka siitä ei vielä paljoa tiedetäkään, niin se tiedetään, että meidän pitää pystyä pelaamaan hyvin joukkueena. Olla siinä parempi kuin vastustaja, Westerlund summasi.

Ilari Savonen, Tikkurila
Twitter: @ilarisavonen