Mestarien liiga eli CHL sai vauhdikkaan alun ja suomalaisten kannalta tuloksellisesti erittäin mukavan startin viikonlopun aikana.

Ensimmäiset pelit olivat vuorossa torstaina ja pelejä oli ripoteltu vielä sunnuntaillekin.

Suomalaisjoukkueista täyden kuuden pisteen potin kahdesta ensimmäisestä pelistä mukaan nappasivat Kärpät, TPS, JYP ja Lukko.

Kaikkien suomalaisjoukkueiden lohkotilanteet maalieroineen ja tulevien otteluiden aikatauluineen löydät erittäin kätevästi CHL:n erikoissivuiltamme täältä!

Hyvin tapahtumarikkaasta ja täynnä erittäin mielenkiintoisia pelejä olleesta avausviikonlopusta otimme esille viisi nostoa, mitkä nousivat puheenaiheiksi.

Tässä ne:

1. Vincent Praplan, Kloten Flyers – todella näyttävä maali HV71:stä vastaan (lue lisää)

Vincent Praplanin todella näyttävä osuma ottelussa HV71:stä vastaan uutisoitiin isosti myös esimerkiksi Pohjois-Amerikassa. Huikeita kikkoja ja ylipäätänsä näyttävällä viimeistelyllä varustettua osumaa on jo sanottu tässä vaiheessa kauden maaliksi. Se väite ei välttämättä kovin pieleen mene, sillä tuosta on vaikea pistää paremmaksi. Spin-o-ramalla kiekko haltuun, pelivälinettä ilmaan, pakkien ohi ja vielä upealla harhautuksella maalivahtikin kasinolle ja limppu pussiin. Upea taidonnäyte 20-vuotiaalta Praplanilta, joka pamautti avausviikonloppuna kaksi maalia yhteensä.

2. TPS-HC Bolzano 9-0, Nottingham Panthers-Luulaja 1-10 – tyrmäävät tasoerot (lue lisää)

– CHL:ssä nähtiin paljon tasaisia yhden maalin kamppailuja, mutta ehkä sitten hieman vähemmän yllättäen myös melkoisia yhden joukkueen näytöksiä. Näistä kaksi nousi erityisesti esille, TPS:n 9-0-voitto Bolzanosta ja sunnuntaina nähty Luulajan 10-1-lukemin tullut rökitys Nottingham Panthersia vastaan. Turussa kotijoukkue TPS vei peliä italiaisjoukkuetta vastaan miten tahtosi ja takoi taululle rumat lukemat. HC Bolzanon tulevaisuuskin oli kesällä uhattuna ja joukkueen rakennusprosessi oli vielä peliinkin lähdettäessä todella vaiheessa. Ja se näkyi pahasti nimekkäitä hankintoja kesällä tehnyttä TPS:ää vastaan. Luulaja puolestaan näytti sen, että se kuuluu ehdottomiin suosikkeihin koko CHL:n voittotaistelun suhteen pamauttamalla melkoiset lukemat taululle Englannissa. Rauman Lukolla onkin kova haaste edessä myöhemmin, kun se kohtaa Luulajan niin kotona kuin vieraissa.

3. Mikko Lehtonen, Skellefteå – polvitaklauksen uhrina Sonderjyske Vojens -ottelun lopussa (lue lisää)

– Ikävämpiäkin tapahtumia oli avausviikonlopun varrella tarjolla, joista suomalaishyökkääjän Mikko Lehtosen kohtalo oli todella harmittava. Lehtonen joutui Kristoffer Mohrin polvitaklauksen kohteeksi aivan joukkueiden kamppailun loppuhetkillä Skellefteån oltua kolmen maalin johtoasemassa. Lehtonen ehti alustaa yhden osuman pelin alkupuolella, mutta hänet talutettiin pukukoppiin pelin loppuhetken tapaturman jälkeen. Lehtonen kuuluu HIFK:n kanssa samassa lohkossa olevan Skellefteån avainpelaajiin CHL:ssä ja tulevalla SHL-kaudella. Skellefteå ja HIFK kohtaavat vielä kahdesti loppujen alkulohkon pelien aikana.

4. ”No logo” – NordicBetin mainokset kovana puheenaiheena (lue lisää)

– CHL:n ensimmäisten pelien kohdalla kovaksi puheenaiheeksi nousivat CHL:n virallisen yhteistyökumppanin NordicBetin mainokset ja niihin liittyneet järjestelyt suomalaisjoukkueiden peleissä. Suomessa lainsäädäntö kieltää ulkomaisten rahapeliyhtiöiden markkinoinnin kotimaassa, minkä johdosta NordicBet korvasi kaukalolaitamainoksissa yhtiön logon tekstillä ”No logo”. Peliyhtiö on kuitenkin vahvasti esillä omalla logollaan suomalaisjoukkueiden vierasotteluissa, sillä niissä vallalla on aina kunkin maan oma lainsäädäntö. NordicBet on ollut viime aikoina esillä myös muun muassa Jokereiden KHL-yhteistyön saralla.

5. Liigamestareilla omat vaikeudet – Kärpät selvitti ne paremmin kuin Tappara (lue lisää)

– Viime keväänä Liigassa todella mielenkiintoiset finaalit läpikäyneet Kärpät ja Tappara kohtasivat vaikeuksia avausviikonloppuna CHL:ssä. Kärpät pystyi ne selvittämään paremmin, kun se voitti niin HC Liberecin kuin Kosicen, vaikka molemmissa peleissä oululaisjoukkue joutui vahvojen alkupätkien jälkeen todella koville niin Tshekissä kuin Slovakiassa. Positiivisessa valossa Kärppien joukosta esille nousi muun muassa SaiPasta Ouluun kesällä tullut Patrick Davis, joka napautti heti maalin molemmissa peleissä. Tapparalla taas urakka käynnistyi melkoisesti, kun Stavanger Oilers meni jo 3-0-johtoon Hakametsässä joukkueiden kohtaamisen avaushetkillä. Siitä Tappara kuitenkin toipui ja tykitti tehokkaalla ylivoimallaan lukemiksi heidän hyväksi 7-3. SC Berniä vastaan tapahtui kuitenkin paha romahdus toisessa erässä, kun kirvesrinnat allistuivat kovaan jäähyilyyn. Tappara menettikin kahden maalin johtoasemansa ja Bern vei kamppailun nimiinsä lopulta lukemin 5-3. Ykköstykit näyttivät osaamistaan jo, mutta kysymysmerkkejäkin jäi kovasti ilmaan uuden päävalmentajan Jussi Tapolan joukkojen suhteen.

CHL:ssä edessä on nyt pienehkö tauko ennen kuin pelit jatkuvat torstaina 4.9. Silloin suomalaisjoukkueista tulessa ovat SaiPa, HIFK, KalPa ja Tappara. Perjantaina 5.9. puolestaan Kärpät ja Lukko pelaavat ensimmäiset kotipelinsä CHL:ssä JYPin ja TPS:n ollessa puolestaan vieraspelireissuilla Euroopassa.