Columbus Blue Jackets ei näytä saavan millään sopimusta aikaiseksi rajoitetun vapaan agentin, Ryan Johansenin, kanssa. Johansen ja Columbus ovat käyneet neuvotteluja uudesta sopimuksesta pitkin kesää, mutta tuloksetta.

Oikeastaan sopimus ei ole tällä hetkellä lähelläkään, sillä Columbus Dispatch kertoi Columbuksen ja Johansenin näkemyseron olevan kolme miljoonaa dollaria per kausi.

Johansen on rajoitettu vapaa agentti ja Columbus omistaa hänen pelaajaoikeutensa, mutta se ei silti estä muita joukkueita tekemästä sopimusta Johansenin kanssa. Siinä vaiheessa, jos toinen NHL-seura tekisi Johansenin kanssa sopimuksen, olisi Columbuksella viikko aikaa päättää vastaavatko he sopimukseen vai antavatko he Johansenin mennä.

The Tennesseanin toimittaja Joshua Cooper heittikin ilmoille pohdinnan, että Nashville Predators voisi tehdä niin sanotun offer sheet -sopimuksen Johansenin kanssa.

– Offer sheet -sopimuksissa on pieni onnistumisprosentti. Käytännössä sopimusta tarjoava NHL-joukkue tekee toisen joukkueen edestä neuvottelutyön ja usein tämä toinen joukkue vastaa sopimukseen. Mutta toisaalta offer sheet olisi myös pienen riskin siirto Nashvilleltä, Cooper kirjoitti.

– Johansenin hankinta maksaisi paljon Nashvillelle, mutta hän olisi pitkäaikaisempi ratkaisu kuin Derek Roy tai Mike Ribeiro, jotka Nahsville on hankkinut tänä kesänä.

Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen on sanonut aiemmin, että Columbus tulee vastaamaan kaikkiin mahdollisiin Johansenia kohtaan tehtyihin offer sheet -sopimuksiin. Kanadalaissentteri teki viime kaudella 82 ottelussa tehot 33+30.