Melkoisena kohupelaajana vuosien saatossa esille noussut venäläinen supertähti Aleksandr Radulov kävi koittamassa onneaan Pohjois-Amerikassa kahteenkin kertaan, joista kumpikin päättyi siihen, että suunta kääntyi takaisin kohti Venäjää ja KHL:ää.

Toinen, lyhempi visiitti Nashville Predatorsissa sai lopulta hyvinkin surkuhupaisen päätöksen, kun Radulov ja silloin seurassa pelannut valkovenäläinen Andrej Kostitsyn hyllytettiin kesken pudotuspelien yöelämässä vierailuiden takia.

Silti, jälkikäteen, Radulov antaa vuolaasti kehuja pitkään Predatorsin päävalmentajana tomineelle Barry Trotzille, joka siirtyi alkukesästä Washington Capitalsin uudeksi luotsiksi.

Sovetsky Sportin toimittaja Pavel Lysenkov kysyi Radulovilta muistelmia yhteisestä ajasta Trotzin alaisuudessa.

– Huonot valmentajat eivät tee töitä 15 vuotta samassa seurassa. Silloin kun itse tulin Nashvilleen, niin Trotz auttoi minua paljon. Opin paljon ja minusta tuli todellisesti jääkiekkopelaaja. Valmentaja luotti minuun, kutsui minut ylös farmista, minulla on vain hyviä muistoja Trotzista, Radulov kertoi.

– Washingtonissa edessä on hänelle uusi haaste. Elämä muuttuu ja hänen piti mennä. Hänellä on kuitenkin paljon ideoita mitä hän pääsee toteuttamaan Washingtonissa, Radulov totesi luottavaisena.