Viimeisimmän varaustilaisuuden neljännellä kierroksella Minnesota Wildiin varatun Kaapo Kähkösen kesä on mennyt vauhdikkaasti.

Viime kaudella Bluesin A-juniorit mestariksi torjunut isokokoinen vahti siirtyi tuoreeltaan Turkuun ja TUTOon, missä tarkoitus on pelata tuleva kausi.

SuomiKiekko-sivusto tapasi harjoituskauden kynnyksellä espoolaisen kiekkokoulun tuoreen helmen.

Avaa hieman, millainen prosessi TUTOon tuleminen oli?

Tämä oli helppo päätös. Olin kuullut TUTOsta ja sen toiminnasta pelkästään hyvää, joten tämä oli myös uralla oikea askel. Eteenpäin pitää mennä koko ajan.

Kuinka tuttu organisaatio oli entuudestaan?

Täällä on hyvä halli, mihin pääsin tutustumaan jo U18-joukkueen turnauksessa. Joukkueessa tehdään jämäkästi hommia, joten tämä tuntui parhaalta ratkaisulta.

Viime kaudella Kupittaalla kiekkoili Espoosta tuttu Aleksi Rutanen, joka tavoittelee tulevalle kaudella paikkaa Liigasta. Ehditkö jutella hänen kanssaan ennen päätöstä?

Kyselin vähän, miten hommat toimii. Miten asunnot hoituu ja muuten järjestelyt toimii. Sanoi, että oli kaikin puolin oikea ratkaisu tulla tänne.

Tasaisuus tavoitteena ”Ikan koulussa”

Tuleva kausi on Kähköselle ensimmäinen miesten sarjassa. Vahva kausi A-junioreissa antaa hyppyyn hyvät eväät.

TUTOssa tarjolla lienee myös hyvin vastuuta. Kähkönen taistelee peliajasta Kimmo Meriläisen kanssa.

Bluesin Liigaryhmässä edellä oli vielä Jani Nieminen sekä Eetu Laurikainen. Miten tärkeänä näet hypyn junioreista Mestikseen ennen Liigaan siirtymistä?

Sitä voisi jo nyt pärjätä jotenkin Liigassa. Mutta sillä ei vielä oikein voita mitään, että pärjää ajottain. Tavoite on kuitenkin se, että pärjää koko ajan. Täällä on mahdollisuus saada sitä rutiinia pelaamalla. Huonon päivän taso nousee ylöspäin. Se on tärkeää.

Samalla saa tärkeää itseluottamusta. Kun on pärjännyt Mestiksessä, on helpompi pärjätä myös Liigassa. Miesten pelit on kuitenkin miesten pelejä.

Ja tulevalle kaudelle peliaikaa on ainakin mahdollisuus saada jopa paljon?

Se on itsestä kiinni. Kaikki riippuu siitä, mitä itse tekee. Jokainen päivä ja harjoitus pitää käyttää hyödyksi sen suhteen. Välillä tulee toki huonoja päiviä, mutta se perustaso pitää saada vakiinnutettua hyväksi.

Lukion kolmannen luokan lisäksi edessä on myös maankuulu ”Ikan koulu”. Onko termi tullut jo tutuksi?

Heheh, ne kenen kanssa olen jutellut, on sanonut, että onhan se vähän hullu. Mutta se on vain hyvällä tavalla. Omasta mielestä hän on hyvä tyyppi. Hän oli kovasti innoissaan siitä, että itse tulin tänne, joten meillä on ainakin hyvät välit.

Hyppy isoon maailmaan

Kähkösen kesä meni aika pitälit reissatessa. Sekä NHL:n varaustilaisuudessa että nuorten pelaajien tulokasleirillä käynti vauhdittivat aikatauluja.

Mikä mielikuva Wildin organisaatiosta jäi?

Kaikki oli aivan viimeisen päälle hoidettu. Hallista kaikkiin huoltajiin ja muuten. Oli kyllä hieno kokemus. Se on aika makea hyppy A-junnuista päästä katsomaan ison maailman menoa. Tuli aika hieno fiilis.

Tuollainen kokemus on varmasti sellainen, mikä antaa nuorelle vahdille jopa enemmän lisävirtaa jatkoon?

Hieno nähdä ensi kesänä samalla leirillä, mihin suuntaan kehitys on mennyt. Tuli sellainen fiilis, että sinne haluaa vielä takaisin. Tietysti pitää olla malttia, ettei NHL:ään välttämättä heti pääse pelaamaan. Mutta sen eteen paiskitaan hommia.

Kähkönen on kuulunut jo pitkään myös nuorisomaajoukkueiden runkoon. 18-vuotta alkusyksystä täyttävä vahti toivoisi saavansa maistaa tulevalla kaudella jo hivenen U20-joukkueen menoa.

Ville Husson ja Juuse Saroksen takana saattaisi aueta kolmosvahdin paikka jo tulevaa kautta silmäillen.

Sitä toivoo, että saisi olla kolmantena vahtina mukana, mikä helpottaisi vuoden päästä mahdollista urakkaa. Pääsisi näkemään vähän sitä menoa myös siellä puolella.

Millainen tavoite maajoukkuepelit ovat muuten?

Täällä tehdään työ ja se on enemmän se palkinto. Mutta totta kai tavoite on päästä pelaamaan siellä mahdollisimman paljon.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo