Tuukka Mäntylä tekee paluun Tapparaan, vaikka pöydällä oli myös KHL-tarjouksia.

Tapparan verkkosivujen mukaan viime kaudella KHL:n Metallurg Novokuznetskissa pelannut Mäntylä palaa Tapparaan, jonka kanssa hänellä on aina vuoteen 2019 kestävä sopimus ulkomaanpykälineen.

Edellisen kerran Mäntylä edusti Tapparaa kaudella 2012-13. Yhteensä hänellä on edustuksia kasvattajaseurassaan jo yli 500 ottelun verran. A-maaotteluita Mäntylä on pelannut 129 kappaletta mukaan lukien viidet MM-kisat.

– Hienoa saada Tuukan kaltainen loistava puolustaja joukkueeseen, vaikka KHL:stäkin oli tarjouksia. Hän on hyvä johtaja joukkueelle niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kehuu.

Tappara on ottanut testattavaksi yhdysvaltalaisen maalivahdin Brady Hjellen, joka suunnitelman mukaisesti kamppailee toisen tryout-maalivahdin Aaro Peltosen kanssa toisesta maalivahtipaikasta Juha Metsolan aisapariksi.

24-vuotias Hjelle on pelannut USA:n yliopistokiekkoa neljän vuoden ajan, kaksi Minnesota-Duluthin ja kaksi Ohio Staten yliopistossa. Viime kauden Hjelle pelasi Norjan liigassa Rosenborgin joukkueessa, jossa hänet valittiin sarjan tähtimaalivahdiksi.